Espanyol
Esports Futbol 18/01/2013

Espanyol i Mallorca lluiten per fugir del descens

Els catalans tenen 18 punts i els balears, 17. Aguirre té les baixes de Stuani, Víctor Sánchez, Albín i Cristian Álvarez, mentre que Caparrós no podrà comptar amb Bigas i Arizmendi

Efe
2 min
Joan Verdú lluita amb Borja Oubiña, en l'Espanyol - Celta

BarcelonaL'Espanyol, que la passada jornada va aconseguir sortir de la zona de descens després de guanyar el Celta, i el Mallorca, que hi va caure després de perdre amb el Valladolid, s'enfronten aquest divendres a Cornellà-El Prat (21h, GolT/Canal+Liga) amb l'objectiu de sumar tres punts en la carrera de fons per la permanència.

Els blanc-i-blaus han recuperat el somriure amb el seu nou tècnic, el mexicà Javier Aguirre, amb el qual l'equip fa un futbol més directe, està més segur darrere -només una derrota i tres vegades amb la porteria a zero– i és més perillós per al rival. I vol seguir així contra el Mallorca, en una altra final.

El tècnic blanc-i-blau recupera el central mexicà Héctor Moreno, que no va jugar per acumulació de grogues contra el Celta la setmana passada. També entren a la llista l'extrem portuguès Rui Fonte i el migcampista Sergio Tejera, baixes en l'última convocatòria per decisió tècnica. Per la seva banda, l'extrem búlgar Martin Petrov, fitxat aquesta setmana, entra per primera vegada a una llista en què també hi ha el lateral brasiler Felipe Mattioni, que fa més de dos anys que quasi no juga per dues greus lesions als lligaments encreuats dels dos genolls.

L'Espanyol tindrà baixes importants: no s'han recuperat a temps, per lesió, Stuani ni Víctor Sánchez. Juan Albín es queda fora, per negociar la seva sortida al Nacional de Montevideo, i el porter Cristian Álvarez segueix a la infermeria per una distensió muscular als isquiotibials. Wakaso, a més, segueix concentrat amb Ghana a la Copa d'Àfrica.

Mentrestant, els mallorquinistes, que acaben de caure a la zona de descens després de perdre contra el Valladolid (3-1), tenen com a objectiu puntuar, com a mínim, contra un rival directe, segons el missatge que l'entrenador, Joaquín Caparrós, i diversos jugadors han llançat aquesta setmana.

El tècnic tindrà les baixes del defensa Pedro Bigas per acumulació d'amonestacions i Javier Arizmendi, que ha patit molèsties físiques en l'últim entrenament celebrat aquest dijous.

Una de les novetats en l'expedició balear és el retorn del migcampista Javi Márquez, que després de superar unes molèsties físiques podria enfrontar-se per primera vegada al seu antic equip.

stats