Espanyol
Esports Futbol 07/04/2013

L'Espanyol visita el Reyno de Navarra, en un partit especial per a Aguirre

L'Osasuna busca consolidar el seu avantatge sobre el descens, mentre que els periquitos podrien deixar la permanència pràcticament sentenciada

Efe
2 min

BarcelonaL'Osasuna rep l'Espanyol aquest diumenge (17h, Canal+Liga, GolT) amb l'objectiu d'encaminar-se a la permanència. El conjunt navarrès, a 7 punts del descens, va trencar diumenge passat una ratxa de tres derrotes consecutives, dues d'elles al Reyno de Navarra.

L'entrenador local, José Luis Mendilibar, disposa de tota la plantilla a excepció del migcentre ghanès Anthony Annan, que no s'ha recuperat d'una lesió de turmell, i del migcampista Sisinio González "Sisi", sense fitxa després d'una greu lesió de genoll.

Mendilibar, que ha hagut d'improvisar aquest dissabte un entrenament al gimnàs perquè els camps de Tajonar estaven coberts de neu, introduirà variants a l'onze. El canvi més clar serà la presència d'Oier Sanjurgo al lateral esquerre en el lloc de Damià Abella, desconvocat.

L'Espanyol, de la seva banda, vol assaltar el Reyno de Navarra i sentenciar, de forma virtual, la permanència a Primera divisió, ja que sumaria 39 punts. El migcampista Víctor Sánchez no està disponible per acumulació de grogues. L'extrem Christian Alfonso és baixa per decisió tècnica i, a més, el lateral esquerre Joan Capdevila no s'ha recuperat a temps de les seves molèsties. Tornen a la llista el migcampista Sergio Tejera i el ghanès Mubarak Wakaso.

Els antecedents al Reyno de Navarra no són molt favorables per a l'Espanyol. En les cinc últimes visites del conjunt blanc-i-blau, els catalans han perdut tots els partits. A més, tampoc han pogut marcar cap gol. La victòria més recent dels periquitos va ser en la campanya 07/08, amb un marcador d'1-2.

Serà un duel especial per a l'entrenador Javier Aguirre. El mexicà va debutar a la Lliga com a jugador amb l'Osasuna (en la temporada 86/87) i també com a tècnic (del 2002 a 2006). Vestit de curt, el seu pas pel Reyno de Navarra va ser discret per una fractura de tíbia, encara que des de la banqueta va deixar l'equip quart.

stats