Espanyol
Esports Futbol 17/03/2013

L'Espanyol tira d'estratègia i contraatac per superar el Màlaga a La Rosaleda (0-2)

Colotto aprofita una errada de Willy Caballero en un córner i avança els periquitos, i Sergio García sentencia el triomf després d'una gran acció de Wakaso per l'esquerra

Colotto celebra amb Stuani el primer gol de l'Espanyol contra el Màlaga

BarcelonaValuosa victòria, i victòria de prestigi de l'Espanyol a La Rosaleda (0-2), on dos gols de Colotto i Sergio García al segon temps han donat tres punts importantíssims a l'equip de Javier Aguirre, que trenca una ratxa de tres jornades sense guanyar. Els blanc-i-blaus han acceptat la superioritat tècnica del Màlaga però han tornat a evidenciar la seva autoritat al contraatac i en l'estratègia, els dos eixos sobre els quals el tècnic mexicà ha construït la salvació periquita.

I és que l'Espanyol de Javier Aguirre ataca bé quan no deixen d'atacar-lo. Quan el rival té la intenció de monopolitzar la pilota i és molt ofensiu, aquest Espanyol del tècnic mexicà se sent còmode, recollit al darrere, preparant els contraatacs sobre un Sergio García pacient i sempre alerta. L'equip gestiona els temps del partit amb maduresa i intel·ligència. Els periquitos han sortit amb molta intensitat, decidits a aprofitar la possible desconcentració del seu rival, eufòric després del pas a quarts de la Champions. Verdú i Mattioni han fregat el 0-1, però Willy Caballero ha estat providencial.

El Màlaga ha trigat gairebé vint minuts a situar-se i desplegar el seu bon futbol, però s'ha trobat amb la contundència de Kiko Casilla, valent en les sortides i segur sota pals. L'Espanyol ha aguantat bé, i ha resistit el 0-0 fins al descans.

En la primera acció del segon temps, Colotto ha trencat l'empat en una acció de córner. Verdú ha penjat la pilota al segon pal i Willy Caballero, confiat, ha fallat en un blocatge que ha intentat fer amb una mà. Li ha relliscat la pilota i Colotto, molt atent, ha rematat a porteria buida la pilota solta.

El 0-1 ha donat ales a l'Espanyol i ha estressat un Màlaga poc encertat de cara a porteria. Sergio García ha acabat de desorientar els andalusos quan, després d'una cavalcada de Wakaso i una precisa centrada des de banda esquerra, ha afusellat el porter del Màlaga amb una rematada al primer pal.

El Màlaga ha buscat retallar diferències però s'ha trobat sempre amb la bona organització defensiva de l'Espanyol i amb l'estat de forma de Kiko Casilla, providencial en un mà a mà contra Roque Santa Cruz. L'última ocasió de gol del partit, de fet, l'ha tinguda l'Espanyol, però Víctor Álvarez no ha pogut superar Willy Caballero en l'un contra un.

La victòria deixa l'Espanyol amb 35 punts, onze per sobre del descens i a només set dels desitjats 42 que marquen la salvació psicològica.