Espanyol
Esports Futbol 11/03/2012

Festival de gols de l'Espanyol davant un Rayo que paga els plats trencats del Bernabéu (5-1)

Els blanc-i-blaus han sortit endolladíssims i han deixat el matx vist per a sentència en només 20 minuts. Uche, de cap, ha obert el marcador i Coutinho, amb dos gols –als minuts 9 i 22–, ha encarrilat el triomf. Al 45', el nigerià ha fet el 4-0 amb una vaselina, i Tamudo, al 54', ha fet el de l'honor per als madrilenys. Al 68', Uche ha completat un 'hat trick' amb el 5-1.

Kalu Uche i Coutinho, golejadors de l'Espanyol contra el Rayo Vallecano

Cornellà-El PratL'Espanyol ha necessitat només 22 minuts per espantar els fantasmes del Santiago Bernabéu. Intens, despert i molt agressiu en totes les segones jugades, l'equip local ha sortit decidit a fer-se perdonar la golejada contra el Madrid davant la seva afició, i la conseqüència de tanta energia ha sigut un ràpid i aparentment fàcil 3-0 davant el Rayo Vallecano, que s'ha vist superat en tot moment per l'empenta periquita. Uche i Coutinho, amb dos gols, han situat el marcador amb un 4-0 al descans, que Tamudo, a la represa, ha escurçat. Però no ha servit de gaire més que de gol de l'honor, perquè a vint minuts del final Uche ha fet un 'hat trick' i ha completat un gran matí amb el 5-1.

Sortida intensa

En la primera combinació entre Verdú i Sergio García ja s'ha intuït que els blanc-i-blaus estaven fins. I, als tres minuts de joc, Uche, calculant molt bé els temps de salt, ha rematat una mil·limètrica centrada de Javi López des de la dreta per fer l'1-0.

L'Espanyol ha seguit sent fort en la pressió, alegre en la combinació. Al minut 9, el lateral andalús, molt atrevit en atac, ha fet una passada vertical a la carrera de Sergio García, que ha trepitjat àrea fins a encarar al porter i ha assistit Coutinho perquè el brasiler marqués el 2-0 a porteria buida.

Després de deu minuts més de domini, ha arribat la sentència, obra de Coutinho, novament. El jugador cedit per l'Inter s'ha inventat una jugada des de la banda esquerra, per regatejar tothom i definir amb la punta de la bota, i ha fet un túnel a Joel per batre'l amb el 3-0.

L'Espanyol, a través d'Uche i Sergio García, ha pogut ampliar la renda en diverses ocasions, però no ha sigut fins a l'última jugada del primer temps que el nigerià s'ha tret de la màniga una vaselina perfecta per fer el 4-0 amb què se n'han anat cap al descans.

Tamudo marca i no ho celebra

Sandoval ha mogut fitxa després del pas per vestidors i ha introduït un triple canvi. L'efecte ha sigut un Rayo més profund, menys dominat per l'Espanyol, que tot i el coixí del 4-0 no ha deixat d'intentar marcar més gols. De fet, després d'una doble ocasió de Verdú, de falta, i Javi López, en què ha pentinat un córner, ha arribat el gol local, obra de Tamudo, que ha definit amb un xut ras. L'experiquito no ha celebrat el gol i ha vist, a més, com l'afició de l'Espanyol l'aplaudia.

El Rayo s'ha animat i ha començat a rondar la porteria defensada per Kiko Casilla. Els madrilenys, tot i tenir difícil la remuntada, han fet recular l'Espanyol, que, sense el punt d'agressivitat del principi, ja no s'ha sentit tan protagonista, malgrat que ha seguit encadenant ocasions per golejar. Romaric, que ha entrat al camp en el lloc de Cristian Gómez, ha malbaratat una excel·lent ocasió per fer el 5-1 i matar tota opció de reacció visitant, però l'ivorià, sol davant el porter i dins l'àrea petita, ha xutat desviat. Poc després, Coutinho, que ha estat ovacionat quan ha sigut substituït, ha estat a punt de fer un 'hat trick', però Joel ha aturat bé el seu xut.

Ha tornat a ser Uche, però, l'encarregat de fer gol. El nigerià, després d'una bona desmarcada a l'espai de Sergio García per la dreta, ha definit dins l'àrea per completar un 'hat trick' i la golejada local. Quan ha sigut substituït al final, Kalu Uche ha estat ovacionat.

Debut de Quaye

Amb tot decidit, Pochettino ha regalat uns minuts al joveníssim Paul Quaye, de 16 anys. El migcentre defensiu ghanès ha debutat a Primera Divisió.

Fitxa tècnica

Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Amat, Héctor Moreno, Dídac; Baena, Cristian Gómez (60' Romaric); Sergio García, Verdú, Coutinho (72' Rui Fonte); K. Uche (86' Paul Quaye)

Rayo Vallecano: Joel; Tito, Arribas, Pulido (46' Lass), Raúl Bravo; Javi Fuego, Movilla (46' Diamanka); Trashorras (46' Delibasic), Michu, Armenteros; Tamudo

Gols: 1-0, Kalu Uche (3'). 2-0, Coutinho (9'). 3-0, Coutinho (22'). 4-0, Uche (45'). 4-1, Tamudo (54'). 5-1, Uche (68')

Àrbitre: Teixeira Vitienes (Comitè Càntabre). Ha amonestat Javi López (34'), Michu (57'), Baena (60'), Amat (66'), Verdú (73'), Lass (76').