Futbol
Esports Futbol 02/09/2012

L'Espanyol es deixa remuntar dos gols i perd contra el Llevant en l'últim sospir (3-2)

Els blanc-i-blaus han encaixat un gol en pròpia porteria en el minut 93, després que una centrada lateral de Míchel la desviés involuntàriament Raúl Rodríguez

Juanlu, pressionat per Javi López

BarcelonaL'Espanyol ha tornat a veure com se li escapava un punt en l'últim sospir. I amb crueltat. Un gol en pròpia porteria de Raúl Rodríguez, que ha desviat involuntàriament una centrada lateral de Míchel, ha desfet l'empat a dos en el minut 93 i ha tornat a deixar els periquitos amb un pam de nas i sense punts. El Llevant ha aconseguit capgirar un marcador desfavorable de dos gols en 45 minuts per endur-se la victòria al Ciutat de València (3-2).

Els periquitos han dominat el primer temps, però han vist com els blaugranes canviaven la dinàmica del partit al segon per igualar un marcador advers. Longo i Tejera s'han estrenat com a golejadors blanc-i-blaus abans de la mitja hora de joc, però Juanlu i Lell han marcat pel bàndol local en dues jugades consecutives. L'expulsió del local Iborra per doble groga al minut 81 ha donat un lleuger respir a l'Espanyol, que estava tenint problemes per controlar el joc, però quan ja semblava que l'empat seria definitiu ha arribat la jugada desgraciada del matx.

Concentrats al principi

Ha sortit bé, l'Espanyol. Ficat en el partit, actiu. Longo, amb la seva mobilitat, amb moltes ganes d'agradar, ha estirat l'equip, que ha atacat amb criteri, ha competit molt bé cada pilota per espantar la intensitat del Llevant. Després d'un servei de banda, Longo ha engaltat un xut que s'ha convertit en el 0-1. Poc després, i després d'un servei de córner que s'ha embolicat, Tejera s'ha trobat una pilota enrere a la frontal de l'àrea i, amb l'esquerra i amb rosca, s'ha inventat un xut per fer el 0-2.

Controlant el joc i pausant-lo en la mesura del possible, l'Espanyol ha arribat al descans amb un avantatge clar. Però el Llevant ha començat a fer recular els periquitos, descentrats quan han vist com el seu principal director, Verdú, necessitava assistència mèdica per un fort cop al turmell. Sense el de l'Eixample en plenes condicions, l'Espanyol ha encaixat dos gols. Primer de Juanlu, al minut 54, amb un obús que s'ha colat per l'escaire, i després de Lell, que s'ha regirat dins l'àrea amb molta qualitat per afusellar Cristian Álvarez.

Superar la tromba del Llevant

Amb el 2-2, el Llevant ha seguit intentant aprofitar la inèrcia per confirmar la remuntada. Els locals han avançat línies, han atropellat l'Espanyol, incapaç de sortir de darrere i menys quan Tejera també ha hagut de ser substituït per un trau al cap. Simao, que ha entrat al camp just quan pitjor estava el seu equip, ha pogut fer poc per connectar amb Stuani i Longo, despenjats a dalt. L'Espanyol s'ha defensat, mirant de refer-se del cop. L'expulsió d'Iborra a deu minuts del final li ha donat una mica d'aire i esperança, però en l'últim sospir del partit ha arribat el dramàtic gol en pròpia porteria per seguir deixant l'Espanyol sense puntuar en Lliga.

Fitxa tècnica

3 - Llevant: Munúa; Lell, Ballesteros, Rodas, Juanfran; Diop (46' Míchel), Iborra; El Zhar (80' Rubén), Barkero, Juanlu; Gekas (80' Ángel).

2 - Espanyol: Cristian; Javi López, Raúl R., Forlín, Capdevila; Víctor Sánchez, Tejera (75' Héctor M.); Rui Fonte, Verdú (56' Stuani), Wakaso (50' Simao); Longo.

Gols: 0-1, Longo (21'). 0-2, Tejera (24'). 1-2, Juanlu (54'). 2-2, Lell (56'). 3-2, Raúl Rodríguez (p. p., 90+3').

Àrbitre: Teixeira Vitienes (càntabre). Ha amonestat amb groga Longo (2'), Víctor S. (28'), Capdevila (31'), Rui Fonte (38'), Cristian (40'), Juanfran (58'), Tejera (66'), Iborra (67' i 81') i Munúa (86'). Ha expulsat per doble amonestació Iborra (81').