Espanyol
Esports Futbol 17/04/2011

L'Espanyol rep l'Atlètic recordant l'esperit que el va dur a conquerir el Calderón

Durant tota la setmana s'han volgut recollir les sensacions de la victòria del partit de la primera volta per afrontar el duel d’aquest vespre a Cornellà-El Prat a les 21.00 hores: en joc hi ha una plaça europea

Natalia Arroyo
2 min
El blanc-i-blau Javi Márquez lluita amb Kun Agüero en el partit de Lliga de finals de novembre al Vicente Calderón.

BarcelonaLa prestigiosa victòria al Vicente Calderón (2-3) de la primera volta va servir a l’Espanyol per pujar al carro de la Champions i consolidar un inici de Lliga magnífic, amb vuit victòries i un empat després de tretze partits. Aquella nit, a Madrid, l’equip de Pochettino va exhibir el millor futbol que és capaç de fer, àgil al contraatac, atrevit en defensa, profund al toc, intens sobre el Kun. Va jugar amb esperit i va arribar a avançar-se en tres ocasions per endur-se un triomf que va omplir de moral la plantilla.

És el partit referència, el model a imitar. En joc hi ha una plaça europea que tots dos equips es disputen per igual. O potser per igual no, com s’ha encarregat de recordar Luis Garcia en els dies previs. “Per pressupost, ells tenen la pressió d’entrar a Europa. Nosaltres la il·lusió”. I, seguint la mateixa línia en el discurs, Pochettino creu que encara quedaran molts punts per jugar-se, 18, com per considerar “definitiu” el duel amb l’Atlètic de Madrid. “Guanyar o perdre no ens assegurarà estar a Europa o quedar-ne fora”, diu.

Sigui com sigui, l’Espanyol vol trencar la fragilitat dels últims partits a Cornellà i donar continuïtat a l’empat de l’Hèrcules. I ho fa agafant-se al retorn de Javi Márquez, recuperat de les seves molèsties al turmell i al fet que, gairebé per primera vegada en tota la temporada, no hi ha lesions ni sancions que obliguin a alterar l’alineació en defensa. Repetirà amb Galán i Chica als laterals i Raúl Rodríguez i Amat de centrals. Javi López seguirà madurant al doble pivot, en companyia de Javi Márquez i Verdú recuperarà el seu lloc natural a la mitja punta.

L’Atlètic, per la seva banda, arriba a Barcelona pletòric després d’haver perdut només un partit dels últims vuit, però sense Forlán, lesionat. La referència, acompanyant Agüero serà un Diego Costa que va signar un hat trick en l’últim desplaçament matalasser a Pamplona. L’explosivitat en banda de Reyes també posarà a prova la “solidesa defensiva” dels periquitos que ahir elogiava Pochettino.

Kameni, 217 partits

L’altre protagonista serà Carlos Kameni, que es convertirà avui en el segon porter amb més partits a Primera Divisió en la història de l’Espanyol, per davant de Toni Jiménez i 24 partits per darrere del rècord de Tommy N’Kono. Amb 217 partits, serà l’onzè jugador amb més participacions del club blanc-i-blau.

Possibles alineacions

Espanyol: Kameni; Galán, Amat, Raúl Rodríguez, Chica; Javi López, Javi Márquez; Luis García, Verdú, Callejón i Osvaldo.

Atlètic de Madrid: De Gea; Ujfalusi, Perea, Godín, Filipe Luis; Reyes, Mario, Tiago, Koke; Agüero i Diego Costa.

Lliga: 32a jornada

Estadi: Cornellà-El Prat. A les 21 h (Canal+)

Àrbitre: Mateu Lahoz (col·legi valencià)

stats