Espanyol
Esports Futbol 24/04/2011

Un gol de Nacho Novo condemna l'Espanyol al camp de l'Sporting (1-0)

Novo, rematant una centrada des de l'esquerra, ha aconseguit el primer gol d'un partit on l'Espanyol ha volgut dominar però gairebé no ha creat ocasions de perill

Martí Molina
2 min
André Castro (e) disputa una pilota amb Javi López

BarcelonaUn solitari gol de Nacho Novo ha estat suficient perquè l'Espanyol caigués derrotat al camp de l'Sporting de Gijón. Els blanc-i-blaus han completat un partit irregular, amb bon control de pilota i, en general, ben situats al camp. Però gairebé no han creat ocasions de perill contra un equip que sí que ha buscat la porteria de Kameni amb múltiples ocasions.

Els primers minuts del partit han estat de domini de l'Sporting. L'equip que entrena Manolo Preciado ha sortit amb una actitud molt ofensiva, i ha creat perill atacant de manera constant la porteria de Kameni. De fet, als asturians els han arribat a anul·lar un gol de Botía -ha encertat l'àrbitre-.

Però mica en mica l'Espanyol s'ha anat trobant més còmode al terreny de joc. Els de Pochettino han estat especialment actius amb pilotades llarges pels davanters, tot i que aquests no han pogut culminar les accions. De fet, ni tan sols han creat ocasions clares, malgrat rondar la porteria de Juan Pablo durant molts minuts del partit. Abans del descans l'Sporting ha reaccionat i ha posat l'ai al cor dels espanyolistes, amb dues bones accions que el porter Kameni i la defensa han pogut impedir.

A la mitja part Pochettino ha fet entrar Javi Márquez en el lloc de Javi López; i l'Espanyol ha millorat notablement al segon temps, amb més control de pilota. L'equip estaba ben situat al camp, però mai no han pogut generar ocasions clares de perill, exceptuant un cop de cap d'Osvaldo, que ha pogut aturar el porter. L'equip que entrena Pochettino, cansat i amb pocs recursos, no ha sigut capaç de trencar la defensa asturiana.

Sí que ho ha fet l'Sporting, al minut 70. Una centrada des de l'equerra l'ha pogut rematar Nacho Novo; que tot i no fer un bon xut, ha estat suficient per superar el porter Kameni. Els jugadors de l'Sporting han celebrat el gol amb el seu entrenador, Manolo Preciado, qui aquesta setmana va perdre el seu pare.

Després del gol els periquitos han intentat buscar l'empat, però l'equip, faltat d'idees, gairebé no ha pogut inquietar la porteria riva. Només Osvaldo, amb un xut molt llunyà, ha dut una mica de perill a la porteria asturiana.

Sporting 1 - Espanyol 0

Sporting: Juan Pablo; Lora, Botía, Ivan Hernández, José Ángel; Nacho Cases, Eguren; De las Cuevas, André Castro, Diego Castro i Barral

Espanyol: Kameni; Galán, Amat, Raúl Rodríguez, Chica; Javi López, Verdú; Luis García, Iván Alonso, Callejón; Osvaldo

Àrbitre: Rubinos Pérez (col·legi madrileny)

stats