Espanyol
Esports Futbol 18/09/2011

Dos gols de l'experiquito Luis García deixen l'Espanyol sense puntuar a la Romareda (2-1)

El davanter asturià ha marcat el primer gol al minut 28 i, després que Javi López empatés a falta de vint minuts per acabar el matx, ha tornat a avançar els locals amb un darrer gol al minut 92

Luis García celebra el primer gol marcat contra l'Espanyol

BarcelonaL'Espanyol ha perdut 2-1 a la Romareda en un partit cruel que ha tingut en l'exjugador blanc-i-blau Luis García el principal protagonista. L'asturià ha marcat els dos gols del Saragossa, l'últim ja en el temps afegit i després de fallar un penal, que han permès als aragonesos sumar els primers tres punts de la temporada i deixen una setmana més l'equip de Pochettino sense guanyar lluny de Cornellà-El Prat, fita que no aconsegueix des del gener a Getafe.

Bon inici i lesió de Verdú

L'entrenador argentí ha apostat d'inici pel mateix onze que diumenge passat va guanyar 2-1 l'Athletic Club a Cornellà-El Prat amb l'única novetat de Thievy al lloc del lesionat Albín a la banda esquerra.

L'Espanyol ha començat dominant el partit a la Romareda, tenint més la pilota i amb força arribada a l'àrea aragonesa gràcies a les connexions entre Verdú, Sergio García i Thievy a la mitja punta, però en una acció fortuïta, Verdú ha rebut un fort cop a la cuixa que l'ha obligat a abandonar el terreny de joc lesionat. Tocat pel canvi de plans, l'Espanyol ha perdut el domini del joc i s'ha vist inquietat pel Saragossa, que ha anat guanyant metres mica en mica.

Al minut 28, Micael ha fallat una ocasió claríssima rematant alt sobre la mateixa línia de gol i en la següent jugada ha arribat el gol local. Lafita ha fet una centrada a l'àrea i Luis García, l'experiquito, ha rematat de cap directe a porteria. El gol ha calmat els ànims locals, però ha confirmat les intencions dels d'Aguirre de defensar-se i esperar el contraatac. L'Espanyol, un pèl nerviós, no ha sabut com transformar la possessió en ocasions de gol i no ha generat gaire perill.

Revolució a la mitja part

Al descans i per sota al marcador, Pochettino ha mogut fitxa amb dos canvis molt atrevits i l'aposta li ha sortit bé. Ha deixat al vestidor Javi Márquez i Álvaro Vázquez i ha donat entrada a Pandiani i Weiss per mirar de remuntar el gol de Luis García i l'equip ha començat a rondar l'àrea aragonesa.

En els primers compassos de la segona meitat, el Saragossa ha renunciat a la pilota i ha sigut l'Espanyol qui més ha atacat. Weiss, molt incisiu, ha activat l'atac periquito, que ha tingut diverses ocasions a les botes de Thievy, Sergio García i Baena. Al minut 71, Javi López ha fet una centrada-xut que no ha trobat rematador i ha superat el porter Roberto, fent l'1-1.

El gol ha animat els blanc-i-blaus, que han confiat en remuntar gràcies a la valentia i talent de Weiss. Però a falta de cinc minuts, el partit ha canviat. Javi López ha fet caure Lafita dins l'àrea i l'àrbitre ha xiulat penal. Des dels onze metres, Luis García ha provat sort però Cristian Álvarez ha aturat el penal, salvant un punt de forma provisional. Perquè, en l'última jugada del matx, el mateix Luis García s'ha trobat una pilota solta dins l'àrea per perforar la porteria del seu exequip i donar la victòria al Saragossa.

Fitxa tècnica

Espanyol: Cristian Álvarez; Javi López, Forlín, Héctor Moreno, Dídac; Baena, Javi Márquez (46' Weiss); Sergio García, Verdú (23' Romaric), Thievy i Álvaro Vázquez (46' Pandiani)

Saragossa: Roberto; Juárez, Mateos, Da Silva, Paredes; Meira (78' Abraham), Ponzio (59' Barrera), Micael; Luis García, Lafita; Helder Postiga (81' Braulio)

Àrbitre: Paradas Romero (C. Andalús). Ha tret groga a Hélder Postiga (40') i Mateos pel Saragossa i Romaric (32'), Javi Márquez (45') i Héctor Moreno (85'). Javi López, amb doble amonestació (75' i 85') ha sigut expulsat.

Gols: 28', 1-0 Luis García. 71', 1-1 Javi López. 92', 2-1 Luis García