Espanyol
Esports Futbol 25/09/2011

Dos penals innocents destrossen un bon partit de l'Espanyol contra el Llevant (3-1)

Els blanc-i-blaus han jugat millor que el Llevant, però han pagat cares dues errades dins l'àrea al minut 13 i 58 que han servit al Llevant per obrir el marcador amb dos gols de penal

Natalia Arroyo
3 min
Koné controla una pilota davant Héctor Moreno i Amat.

BarcelonaL'Espanyol ha perdut un partit al Ciutat de València que, per joc, per continuïtat, ha merescut guanyar. Però dues errades greus dins l'àrea, la primera de Rui Fonte i la segona de Jordi Amat han servit al Llevant per marcar dos gols, de penal, obra de Rubén Suárez, que han encarrilat la victòria local. En una acció valenta, Héctor Moreno ha escurçat diferències en el minut 72' per afegir emoció al final del matx, però de seguida Barkero, amb un gran xut des de lluny, ha tornat a deixar el Llevant dos gols per sobre i ha fet el 3-1 definitiu.

Sorpreses en l'onze

Mauricio Pochettino ha apostat per una alineació amb canvis sorprenents per enfrontar-se al Llevant al Ciutat de València. El tècnic argentí ha deixat fora de l'equip titular tres habituals com Javi Márquez, Raúl Baena i Álvaro Vázquez. El doble pivot ha sigut territori de Forlín i Romaric, una parella inèdita fins ara. La punta d'atac ha quedat reservada per a Thievy i en banda, ha sortit d'inici Rui Fonte.

El partit encara no tenia un clar dominador quan, en una acció innocent de Rui Fonte, el jove del planter ha fet caure Juanlu dins l'àrea i ha comès un penal que ha transformat Rubén Suárez per avançar el Llevant al Ciutat de València. Ha sigut l'única ocasió d'un Llevant que s'ha defensat al seu propi camp i només ha inquietat en alguna sortida ràpida al contraatac, amb Koné com a jugador més avançat.

Domini però sense gol

Per sota en el marcador des del minut 13 de partit, l'Espanyol ha buscat el gol de l'empat i ha tingut diverses ocasions per igualar el marcador. Thievy i Sergio García han gaudit d'alguna arribada perillosa, però sense encert davant Munúa. També Verdú, amb un xut llunyà, ha estat a punt de fer gol.

La segona meitat ha començat igual que la primera, amb l'Espanyol generant més futbol que el Llevant, però desafortunat en defensa. Jordi Amat ha calculat malament una passada llarga i s'ha vist obligat a fer una falta dins l'àrea que l'ha fet merèixer la targeta vermella. El penal l'ha transformat, novament, Rubén.

Estrès final

Quan els locals, amb un home més, han començat a dominar el partit i a treure la pilota a l'Espanyol, ha arribat el gol blanc-i-blau, obra d'Héctor Moreno, que s'ha llençat a terra per desviar un xut de Pandiani i superar Munúa. Les esperances de remuntada entre els periquitos, però, han durat molt poc perquè en la següent acció, Barkero s'ha inventat un xut col·locat que s'ha colat per l'escaire per tornar a deixar el Llevant dos gols per sobre.

Amb tot decidit ja, Pandiani s'ha guanyat l'expulsió per una agressió –un cop de cap per l'esquena– a Nano quan el defensa del Llevant li feia un bloqueig per destorbar-lo en la seva carrera. Desesperat i amb nou, l'Espanyol ha intentat tenir alguna aproximació que el tornés a ficar en el partit, però no ha pogut evitar una nova derrota lluny de Cornellà-El Prat, on no guanya des de fa més de vuit mesos. El proper partit serà a casa contra el Reial Madrid.

Llevant: Munúa, Koné, Nano, Iborra, Juanfran, X. Torres, J. Venta, Ballesteros, Juanlu (78' Pallardó), Rubén (66' Barkero) i Valdo (75' Aranda)

Espanyol: Cristian; Javi López, Amat, Héctor Moreno, Dídac; Forlín, Romaric (62' Javi Márquez); Sergio, Verdú, Rui Fonte (46' Álvaro) i Thievy (62' Pandiani)

Àrbitre: Pérez Lasa (col·legi basc). Ha tret groga a Rui Fonte (16'), Forlín (38'), Juanlu (52'), Javi Márquez (85'). Ha expulsat amb vermella directa a Jordi Amat (58'), Pandiani (80') i Manolo González, auxiliar de Pochettino (86').

Gols: 13' 1-0, Rubén Suárez (p); 58' 2-0, Rubén (p); 72' 2-1 Héctor Moreno; 75' 3-1 Barkero

stats