Junta General d'Accionistes
Esports Futbol 02/12/2010

Sánchez Llibre: "Vendre un jugador ajudaria amb l'ampliació però trencaria el projecte esportiu"

Natalia Arroyo
2 min
Daniel Sánchez Llibre durant la junta d'accionistes d'aquesta tarda.

Cornellà de LlobregatSánchez Llibre s'ha referit a l'incògnita sobre la durada del seu proper mandat, perquè no l'ha concretat. "He dit 'x' perquè no sé quin ha de ser el temps. Ara seria el pitjor moment de marxar, per les circumstàncies que envolten el club. Enmig d'una ampliació de capital, no toca marxar". Fins a l'ampliació, el president té temps per reorganitzar el consell amb "tres o quatre membres més" i posar en ordre "els comptes que l'Estadi ha descontrolat". És per això, ha dit, "que no puc marxar ara".

El president ha volgut tranquil·litzat els accionistes. "Segur que apareixeran accionistes nous. Ja sabem que una ampliació de 12 milions és una quantitat molt important en aquests moments de crisi, però estic convençut que s'assolirà un 90 o 80%". Ha aclarit que aquest "no és el moment més delicat del club. Va ser pitjor l'època que ens va obligar a vendre l'estadi, entre el 1993 i el 1997. Aleshores ho vam passar malament. Ara la tresoreria no està bé, però tenim un patrimoni molt important, l'Estadi, que és, en part, el culpable d'aquesta nova situació. Havia de costar un preu i ha acabat costant un altre: ha costat entre 65 i 67 milions d'euros. Ens hem trobat amb temes amb què no comptàvem en urbanització. Hem hagut de destinar-hi uns 10 milions de la tresoreria per pagar aquests extres de l'Estadi".

Durant la Junta, s'ha animat al soci a participar en aquesta ampliació de capital. A més, es farà "una campanya per arribar als 15.000 o 20.000 pericos que són socis però no són encara accionistes". Preguntat sobre si la venda d'un jugador ajudaria a assolir part dels 12 milions d'euros que alleugerarien el deute, ha dit que "això trencaria el projecte actual". No pot, però, garantir que cap jugador marxi, tot i la rumorologia. "És molt difícil que al mercat d'hivern es faci una gran venda o compra. Al futbol no hi ha diners per pagar les clàusules de rescisió. Però tots els passos depenen de la direcció esportiva i de l'entrenador".

Sobre l'acord dels drets televisius i la posició contrària als 'grans' que té l'Espanyol, el president ha explicat: "S'ha garantit un augment als equips més petits. Però nosaltresno estem d'acord amb aquests ingressos, perquè ens pertoquen ingressos de la classe mitja alta. I tenim clar que podem arribar a millors xifres, que depenen de les negociacions amb els operadors".

L'Espanyol és campió de Catalunya. "Ho podem dir amb orgull, encara que els mitjans avui diguin que era una Copa descafeïnada. L'any passat, que la van guanyar els altres, era un títol important", ha dit irònic.

stats