RCD ESPANYOL

Rubi i Gallego com a garants d’una proposta de joc

El tècnic de Súria renova amb l’entitat blanc-i-blava fins al 2020

Al cap de pocs dies d’assumir el càrrec de director general esportiu, Òscar Perarnau va anticipar que tenia per objectiu dotar el primer equip i el filial, a més del futbol base, d’una mateixa proposta de joc. Uns mesos després, aquelles paraules s’han transformat en dos gestos. Si dilluns tenia lloc la presentació de Rubi com a nou tècnic del primer equip, ahir es va conèixer l’ampliació de contracte de David Gallego, que seguirà a l’entitat fins al 2020, un any més del que automàticament havia quedat pactat un cop assolit l’ascens amb el filial.

El tècnic de Súria veurà millorada la seva situació contractual gràcies a l’excel·lent present temporada, en què ha aconseguit la feina encomanada amb l’Espanyol B: guanyar en el grup català de Tercera Divisió amb molta superioritat i imposant-se en el duel de campions contra el Compostel·la, que va sortir golejat de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Però per a Gallego ha sigut una temporada amb dues vides, ja que també va deixar molt bones sensacions quan va ser cridat a files al primer equip, on va fer una feina sensacional, 13 de 15 punts per a l’onzena posició, i, sobretot, va deixar unes sensacions que li han merescut un gran nombre d’elogis per part de la plantilla. El club, a més, li ha volgut reconèixer aquesta tasca incloent el seu retrat entre els dels tècnics que han dirigit l’equip a l’auditori de l’RCDE Stadium.

Malgrat que el seu desig sempre havia sigut seguir lligat al club blanc-i-blau, Gallego havia deixat oberta la possibilitat de marxar aquesta temporada. “Entrenaré on em vulguin”, va apuntar durant les últimes setmanes. Al suport de Perarnau s’hi ha afegit l’entrada d’un vell amic, Rubi, amb qui va coincidir com a jugador al Manlleu (1992/93) i al Terrassa (1997/98). Des d’aleshores no han deixat de parlar de futbol dos homes que s’han fet als camps modestos del futbol català, pujant de mica en mica fins a arribar a retrobar-se a Primera Divisió. “Estem en una mateixa corda, ens agrada proposar un futbol vistós i atractiu”, va reconèixer Rubi en la seva presentació. “El vaig conèixer al Manlleu, és molt amic meu. És un entrenador top i encara ho serà més. Crec que treballarem molt a gust, ens respectarem moltíssim; estic molt content perquè està il·lusionat i estic segur que enganxarà la gent i farà un treball espectacular”, va comentar Gallego sobre el maresmenc. Amb Rubi i Gallego al capdavant dels dos principals equips de l’entitat, l’Espanyol s’assegura que tots dos conjunts parlin un mateix llenguatge futbolístic, un fet que feia molts anys que no passava. Tenir una proposta més homogènia hauria d’ajudar que l’ascensor del planter cap al primer equip funcioni de manera encara més fluïda, un fet fonamental en una època en què l’Espanyol torna a necessitar més que mai recórrer al planter donades les dificultats econòmiques.

El Burnley, primer amistós confirmat

L’Espanyol també va anunciar que el Burnley anglès és el primer rival confirmat de la pretemporada. Els blanc-i-blaus jugaran un amistós contra el setè classificat de la passada Premier League el 5 d’agost a les 13.30 h (14.30 hora catalana). Tot i que no hi ha confirmació oficial, l’entitat té previst iniciar la pretemporada el 9 de juliol. No podrà començar a treballar a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, que estarà en obres, de manera que farà una estada per terres catalanes -amb dates encara per concretar- abans d’iniciar una gira per l’estranger, probablement als Estats Units. Un cop torni a Europa és probable que disputi algun amistós més com el que ja s’ha fet oficial.

Més continguts de