Europeu Sub21
Esports Futbol 25/06/2011

La selecció espanyola sub21 es proclama campiona d'Europa gràcies als gols d'Ander Herrera i Thiago

Un gol d'Ander Herrera poc abans del descans, després d'una centrada mil·limètrica de Dídac Vilà des de l'esquerra ha encarrilat un triomf convincent d'Espanya sub-21 contra Suïssa, que ha arrodonit Thiago amb un golàs des de 40 metres

Ander Herrera remata de cap una centrada de Dídac en l'acció del gol d'Espanya.

BarcelonaLa selecció sub21 s'ha proclamat campiona d'Europa sub21 després de derrotar 2-0 Suïssa. Un gol d'Ander Herrera en el minut 41, rematant de cap una centrada molt precisa del lateral esquerre de l'Espanyol, Dídac Vilà, ha servit perquè els homes de Luis Milla marxessin al descans amb avantatge al marcador. Thiago ha arrodonit el marcador amb un golàs. El blaugrana ha vist avançat el porter Sommer i ha xutat des de 40 metres, un obús imparable que s'ha colat a la xarxa per rematar una final que sempre ha dominat el combinat estatal.

Una primera part igualada

Tot i tenir més la possessió que el combinat suís, els espanyols no han tingut un primer temps plàcid. Des de la dreta, l'hàbil Shaqiri ha creat perill amb dos xuts prop de la mitja hora de joc que ha amenaçat la porteria de De Gea. També Frei, un jugador amb molta arribada, l'ha inquietat amb una rematada de volea.

Des de lluny, també Espanya ha intentat tenir les seves ocasions. Un xut de Thiago al minut 36 ha servit d'avís abans del gol. En una bona acció de combinació dels de Milla, Dídac Vilà ha fet una centrada mil·limètrica a l'àrea que ha rematat Ander Herrera, incorporant-se amb intel·ligència des de la segona línia.

Línies avançades a la segona meitat

El segon temps ha començat més animat i després de dues aproximacions de Suïssa en les primeres accions, Espanya ha aconseguit el control del joc i, decidida a sentenciar el matx per evitar ensurts com el que va tenir en el primer partit del campionat, ha avançat metres en busca del segon gol.

Els jugadors de l'Athletic Muniaín i Javi Martínez han tingut les millors ocasions, fins que ha aparegut Thiago Alcántara. El migcampista del Barça ha sigut el més llest de la classe i ha fet un xut quan ningú se l'esperava, des de 40 metres, sorprenent per dalt el porter suís Sommer, que estava avançat. Ha sigut el 2-0, al minut 81. El gol de la sentència.

Espanya ha deixat passar els minuts finals mirant de conservar la pilota i no trencar-se davant els intents suïssos d'anar a l'atac i retallar distàncies. Tirant d'experiència i qualitat, els de Milla han gestionat amb classe els darrers moments i han acabat guanyant un partit que sempre han tingut controlat. Amb aquest triomf, Espanya es consolida com a principal dominadora del futbol europeu. No només de present, sinó també de futur. Les generacions pugen fortes. I amb ganes de títols.

Espanya: De Gea; Montoya, Botía, Domínguez, Dídac Vilà; Javi Martínez, Thiago, Ander Herrera (88' Capel); Muniaín (85' Parejo), Adrián López (80' Jeffren) i Mata. Entrenador: Luis Milla

Suïssa: Sommer; Koch, Klose, Rossini, Berardi; Lustenberger; Shaqiri, Xhaka (67' Kasami), Frei (54' Abrashi), Emeghara (53' Gavranovic); Mehmedi. Entrenador: Pierluigi Tami

Gols: 1-0 Ander Herrera (41’). 2-0 Thiago (81')

Àrbitre: Paolo Tagliavento. Italià.

Targetes grogues: Lustenberger (16’), Berardi (61'), Javi Martínez (77').

Estadi: Aarhus Stadion. Uns 22.000 espectadors.