FUTBOL
Esports Futbol 10/01/2017

La FIFA aprova ampliar a 48 el número d'equips a partir del Mundial de 2026

Hi haurà 16 grups amb tres seleccions cadascun: d'elles, dues es classificaran per a la propera fase

Efe
1 min
La seu de la FIFA a Zuric, aquest dimarts al matí

ZuricEl Consell de la FIFA ha decidit aquest dimarts ampliar de 32 a 48 els equips que participaran a la Copa del Món a partir de 2026.

D'aquesta manera hi haurà 16 grups amb tres seleccions cadascun, de les quals dues es classificaran per a la propera fase.

Així mateix, els dirigents de l'organisme que regeix el futbol mundial han obert la possibilitat a que el torneig es disputi en diversos països del mateix continent a la vegada.

Reacció de l'ECA

L'ECA, l'associació de clubs europea, s'ha manifestat "no favorable" a la expansió a 48 seleccions a partir del Mundial 2026, que ha pres la FIFA aquest dimarts. "El format actual de 32 seleccions s'ha demostrat que és la fórmula perfecta des de totes les perspectives", ha comentat l'ECA, que també considera "qüestionable la urgència" de prendre ara una decisió que no s'haurà de posar en pràctica fins d'aquí a nou anys. L'associació critica que no s'hagin escoltat "adequadament les parts interessades".

"Entenem que aquesta decisió ha estat presa en base a raons polítiques, en lloc de per raons esportives", i l'ECA "lamenta" que hi hagi aquesta pressió política. L'organisme analitzarà en detall l'impacte i les conseqüències del nou format i s'abordarà la qüestió en la propera reunió de la seva junta executiva prevista per a finals de gener.

stats