Copa Amèrica
Esports Futbol 24/07/2011

L'Uruguai busca la 15a Copa Amèrica contra el Paraguai en una final inèdita i inesperada

Els paraguaians han arribat a la final sense perdre ni guanyar cap partit, i amb el porter Just Villar d'estrella, mentre que l'uruguaià Luis Suárez podria acabar pitxitxi

Efe
2 min
El davanter Luis Suárez celebra un dels dos gols que li ha marcat al Perú.

Buenos AiresUn duel prometedor en igualtat, tensió i intensitat definirà aquesta nit el campió de la Copa Amèrica 2011 a l'estadi Monumental de Buenos Aires, en un xoc en el qual l'Uruguai persegueix el seu quinzè títol del torneig, un rècord en aquesta competició, contra la convicció de la selecció de Paraguai.

Un partit decisiu, sense marge d'error, desafia tots dos conjunts, amb el paper de favorit per al combinat celeste, que té l'oportunitat de quedar en solitari al capdavant del palmarès de la cita continental, en el qual està igualat amb l'Argentina, ambdós amb catorze trofeus.

L'Uruguai, que no aixeca el títol de la Copa Amèrica des de 1995, i el Paraguai, que l'última Copa Amèrica va ser el 1979, arriben al duel en diferents condicions. Si els celestes han ofert un rendiment notable, sobretot en semifinals, els lleons s'han presentat a la final amb patiment, dues tandes de penals consecutives i un heroi: el porter Justo Villar.

No ha guanyat i no ha perdut el Paraguai cap trobada a la Copa Amèrica 2011. Ni en la fase de grups, amb tres empats seguits, ni en quarts de final ni en semifinals, quan va enderrocar, per aquest ordre, el Brasil i Veneçuela després del 0-0 durant els 120 minuts entre el temps reglamentari i la pròrroga.

Més convincent ha estat el camí de l'Uruguai a la final. L'equip dirigit per Óscar Washington Tabárez tampoc ha concedit cap derrota al torneig, amb dos triomfs i tres empats, un d'ells davant l'Argentina de Lionel Messi, a la que va eliminar als penals a quarts de final.

La selecció uruguaiana ha anat de menys a més en la competició, liderada pel seu potencial ofensiu, els gols de Luis Suárez, que afronta la final com el màxim anotador al costat d'Agüero, amb tres gols cada un, la mobilitat i les qualitats de Diego Forlán, la seguretat defensiva i les parades d'un brillant Fernando Muslera.

Alineacions probables:

Uruguai: Muslera; Maxi Pereira, Lugano, Coates, Martín Cáceres; Álvaro González, Diego Pérez, Egidio Arévalo, Álvaro Pereira; Forlán i Luis Suárez.

Paraguai: Justo Villar; Verón, Da Silva, Alcaraz, Piris; Vera o Ortigoza, Riveros, Cáceres, Estigarribia; Valdez i Lucas Barrios.

Àrbitre: Salvio Fagundes (Brasil).

Estadi: Monumental, a Buenos Aires.

Hora: 21.00h (hora catalana) Canal + Liga

stats