COPA DEL REI
Esports Futbol 02/02/2011

Mourinho busca la seva primera final contra un Sevilla que vol mantenir la seva corona

Després de complicar-se la vida a la Lliga, els blancs volen passar a la final de la Copa del Rei. El Sevilla es veu capaç de remuntar el gol en contra de l'anada

Redacció
2 min
Benzema celebra amb Mourinho el gol contra el Sevilla

MadridEl Reial Madrid de José Mourinho busca a la Copa del Rei la seva primera final, després de complicar les seves opcions a la Lliga el passat cap de setmana, contra un Sevilla que ha de remuntar el gol en contra de l'anada per aspirar a mantenir la seva corona i assegurar-se una competició europea la propera temporada.

El partit de tornada de les semifinals de la Copa del Rei entre el Madrid i el Sevilla arriba amb el nivell de polèmica reduït. L'anunci gravat abans del partit d'anada, amb un missatge en portuguès en què es deia que farien fora de la competició els madridistes, va motivar més els blancs, segons va reconèixer quan va acabar el partit, Cristiano Ronaldo.

Al Madrid, el triomf al Sánchez Pizjuán (0-1) li dóna avantatge. Les estadístiques assenyalen que els sis precedents amb aquest resultat van guanyar l'eliminatòria. Seria un impuls de moral per a un equip que passa pel seu moment més inestable.

El desgast a la Copa del Rei contra l'Atlètic de Madrid i el Sevilla l'ha acusat un Reial Madrid amb poques rotacions a la Lliga. Els punts perduts en l'empat a Almeria i la derrota en la visita a Osasuna redueixen les seves opcions, ja a set punts del Barça. La competició copera, a la qual aquest any el club ha donat importància, té encara més interès en l'actual escenari.

Mourinho recupera Marcelo i Xabi Alonso, recuperats de la grip que els va deixar fora al Reyno de Navarra. El tècnic portuguès manté les baixes per lesió de Dudek, Pepe i Higuaín, mentre que ha descartat per decisió tècnica Pedro León, Fernando Gago i Sergio Canales.

El Madrid buscarà la final d'una competició que no guanya des de 1993. Caldrà que els blancs recuperin la seva força ofensiva, ja que en els últims partits no han marcat més d'un gol i a Pamplona va ser la sisena vegada de la temporada que es van quedar a zero.

Per la seva banda, el Sevilla, actual campió de Copa, buscarà classificar-se per a una nova final conscient de la dificultat que representa el resultat del partit d'anada. Malgrat el marcador en contra, els andalusos estan il·lusionats en ratificar-se com els grans especialistes a la Copa en els últims anys, ja que des que en les semifinals de 2004 van ser fets fora precisament pel Reial Madrid, han jugat quatre semifinals i han arribat a dues finals, que han guanyat.

La semifinal "segueix oberta" és el lema escollit per la plantilla andalusa per confiar en la remuntada. És per això que el tècnic, Gregorio Manzano, s'ha endut a Madrid a tots els jugadors disponibles. Guarente, Dragoutinovic i Koné són baixa per lesió, mentre que el capità Andrés Palop també viatja, malgrat que no pot jugar per sanció.

Les noves contractacions de Gary Medel i d'Ivan Rakitic han donat ànims a l'afició del Sevilla, si bé Manzano medita si els dóna minuts, ja que encara no s'han adaptat a la resta de l'equip. Kanouté i Navas, que no van jugar a la Lliga per reservar-se per aquest partit, tornaran a l'onze, com Ndri Romaric. Javi Varas serà el titular sota pals.

stats