FUTBOL
Esports Futbol 07/08/2012

13 clubs de Primera Divisió amenacen de fer vaga en la primera jornada de Lliga

Les entitats exigeixen el pagament dels drets televisius, que es retirin les demandes en relació amb els contractes de cessió dels drets audiovisuals i que es posin horaris més normals

Ara
1 min

Madrid13 clubs de Primera Divisió (l'Athletic Club, l'Atlètic de Madrid, el Betis, el Celta de Vigo, l'Espanyol, el Getafe, el Granada, el Mallorca, l'Osasuna, el Rayo Vallecano, la Reial Societat, el Sevilla i el Saragossa) s'han reunit aquest dimarts a Madrid per discutir sobre el que ha passat en els últims dies.

Els clubs, mitjançant un comunicat, han demanat al president de la Lliga de Futbol Professional (LFP) una junta urgent que se celebrarà el proper dimarts 14 d'agost per debatre, votar i, si escau, aprovar els següents punts:

1. Exigir el pagament immediat de totes les quantitats que els operadors de televisió deuen als clubs de Primera Divisió.

2. Exigir la retirada de totes les demandes interposades contra els clubs de Primera Divisió en relació amb els contractes de cessió dels drets audiovisuals.

3. Determinar un procés transparent i reglamentat per a la fixació dels horaris dels partits de Primera Divisió.

4. Exigir als operadors de televisió l'establiment d'un marc estable que garanteixi l'explotació pacífica dels drets audiovisuals dels clubs de Primera Divisió.

Els 13 clubs que s'han reunit aquest dimarts asseguren que, en cas que no s'aconsegueixi una solució acceptable per a la majoria de clubs de la màxima categoria del futbol estatal, ells estan disposats a adoptar les mesures que siguin necessàries i fins i tot amenacen de fer vaga per endarrerir l'inici de la Lliga, com ja va passar la temporada passada.

stats