Futbol Femení
Esports Futbol 18/05/2012

La lliga de futbol femení dels Estats Units se suspèn definitivament

La WPS ha acordat que no reprendrà la seva activitat la temporada 2013, com en un principi estava previst. La lliga es dissoldrà i es manté en incògnita què passarà amb el futbol professional nord-americà

Natalia Arroyo
1 min
El Western New York Flash, campió de la WPS 2011

BarcelonaLa Women's Professional Soccer ja no existeix ni existirà. En una reunió celebrada aquest divendres a San Francisco, els dirigents de la lliga professional de futbol femení dels Estats Units han decidit suspendre operacions de forma permanent. Es cancel·la, doncs, l'aposta de reprendre la lliga a partir de la temporada 2013, després d'un 2012 de transició en què s'havien de trobar els patrocinis adequats per millorar la situació econòmica.

"Sincerament, ens sap molt greu haver de prendre aquesta decisió", ha dit Fitz Johnson, president de la junta de la WPS i propietari de l'Atlanta Beat, en unes declaracions recollides al perfil de Facebook de la WPS. "Estem orgullosos d'haver atret a les millors jugadores del món i haver-les fet jugar a la millor lliga del món", ha afegit Thomas Hofstetter, director executiu i president de l'Sky Blue.

La realitat, però, és que la WPS havia tancat exercici amb greus problemes econòmics que complicaven la viabilitat del projecte. Les disputes legals amb Dan Borislow, propietari de l'equip magicJack, han acabat per complicar les relacions entre els directius de la lliga i els propietaris dels clubs. En aquesta mateixa reunió, els responsables de la WPS han assegurat que tots els conflictes amb Borislow s'han resolt, però això no ha impedit que la WPS anunciés que es dissoldrà.

stats