LLIGA ALEMANYA
Esports Futbol 26/02/2011

El Borussia Dortmund guanya a l'Allianz Arena i deixa la Bundesliga pràcticament sentenciada (1-3)

L'equip de Jürgen Klopp derrota el principal rival a la lliga alemanya amb solvència i fa inútil la remuntada de posicions dels de Van Gaal, que surten de Champions

Adrià Soldevila
Lucas Barrios celebra el primer gol del partit davant el Bayern.

BarcelonaEl Borussia Dortmund ha visitat l'Allianz Arena amb la difícil missió de deixar sentenciada la Bundesliga. Les expectatives ja feien preveure un dels millors partits de la temporada a tot el continent europeu i no ha decebut.

En els 18 primers minuts, el marcador ja era d'1-2 favorable als visitants, amb gols espectaculars per part dels dos equips. En el 9', i després d'un greu error entre Badstuber i Schweinsteiger, Grosskreutz ha conduit i ha assistit Lucas Barrios que, sol davant la sortida de Kraft, ha definit i ha marcat el primer gol. Tot i això, el Bayern no ha abaixat els braços i set minuts després ha aconseguit empatar amb una rematada de volea de Luiz Gustavo des de l'interior de l'àrea, aprofitant un servei de córner. La reacció de l'equip de Louis Van Gaal no s'ha fet esperar, però l'alegria li ha durat dos escassos minuts. Nuri Sahin, després d'una gran jugada de Lucas Barrios i una assistència posterior de Mario Götze, ha rebut a la frontal i no s'ho ha pensat, ajustant la pilota al pal esquerre de la porteria de Kraft en un dels millors gols de la jornada.

La segona part ha començat amb domini clar dels visitants, que volien sentenciar el més ràpid possible el partit. I així ho han fet. En el 60', el central Matts Hummels ha rematat de cap un córner de Götze i ha enviat la pilota a l'escaire. D'aquesta manera, ha deixat el partit i la Bundesliga pràcticament sentenciats. Amb aquesta victòria, el Borussia Dortmund li treu 13 punts al segon classificat, el Bayer Leverkusen, que juga demà al camp del Werder Bremen i que, amb una derrota, deixaria la lliga alemanya definitivament impossible per a les seves aspiracions. El Bayern és quart, amb 42 punts, a 16 del líder, i surt de la zona de Lliga de Campions, posició que li pren el Hannover 96.

D'altra banda, en els altres partits de la jornada, el Schalke de Raúl González ha empatat a casa davant el Nuremberg (1-1), amb gol del madrileny; el Colonia ha guanyat 1-0 al Friburg, el Magúncia 1-2 al Hoffenheim, el Hannover 96 ho ha fet per 0-1 al camp del Sant Pauli i el partit entre el Kaiserslautern i l'Hamburg ha acabat amb empat a un.