LLIGA ALEMANYA
Esports Futbol 19/12/2010

El Bayern goleja a l'Stuttgart i aprofita l'empat del Friburg per entrar a posicions europees

El conjunt de Van Gaal aconsegueix entrar a posicions de Lliga Europa amb una solvent victòria al camp de l'Stuttgart. El Leverkusen empata a 2 amb el Friburg

Ribery celebra amb els seus companys el segon gol de la golejada del Bayern a l'Stuttgart.

BarcelonaEl Bayern de Munic ha aconseguit una àmplia victòria (3-5) a domicili en la seva visita al camp de l'Stuttgart, en un partit en què els de Louis Van Gaal han mostrat una eficàcia golejadora superior a la que han mostrat durant aquesta temporada, en el partit que tancava la dissetena jornada de la Bundesliga, més dominada pel Borussia Dortmund després de l'ensopegada del Leverkusen.

El quadre bavarès s'ha emportat els tres punts en un xoc en què ha estat molt superior al seu rival, però segueix lluny del títol de cara a l'aturada hivernal. A la primera meitat els visitants han jugat a plaer i després de la mitja hora de partit deixaven el partit gairebé sentenciat. Els gols de Gómez, Muller i Ribery en l'últim quart d'hora de primer acte aplanaven el camí dels de Van Gaal.

A la segona meitat, Harnik ha escurçat distàncies als tres minuts de la represa, però el Bayern ha contestat quatre minuts després de forma contundent, amb un doblet de Mario Gómez, que completava un 'hat-trick'. A partir d'aquí els subcampions d'Europa s'han relaxat en excés i han vist com de nou Harnik i Gentner, escurçaven distàncies amb dos gols que no han estat suficients per qüestionar la clara victòria bavaresa.

Per la seva banda, el Bayer Leverkusen ha desaprofitat l'oportunitat de retallar distàncies amb el Borussia de Dortmund, després de no passar de l'empat (2-2) a casa davant el Friburg, de manera que el líder augmenta a deu punts la seva renda amb els seus perseguidors. En un partit igualat, el quadre que dirigeix Jupp Heynckens s'ha avançat al quart d'hora per mitjà d'Arturo Vidal, però ha vist com set minuts després Rosenthal feia l'empat.

A la segona meitat, els visitants han aprofitat una de les seves escasses arribades per, al 64, desnivellar la balança a favor, gràcies a un gol de Reisinger. El Leverkusen ha reaccionat i s'ha llançat en els últims minuts amb la intenció de rescatar un empat, cosa que ha aconseguit gràcies a un gol d'Helmer a quinze minuts del final.