COPA DE LA LLIGA ANGLESA
Esports Futbol 27/02/2011

Un error de Szczesny i Koscielny condemna l'Arsenal en el minut 90 i dóna la Carling Cup al Birmingham

Obafemi Martins ha marcat el gol de la victòria del Birmingham City després d'una falta d'entesa entre el central i el porter 'gunners' en l'últim minut de partit

Adrià Soldevila
2 min
Nicola Zigic remata de cap en el primer gol del partit.

BarcelonaEl Birmingham City és el nou campió de la Carling Cup 2011, la copa de la lliga anglesa, disputada a l'estadi de Wembley aquesta tarda. L'Arsenal, el rival del Barça als vuitens de final de la Lliga de Campions, ha estat l'equip subcampió, després que el minut 90 es complís amb un empat al marcador i amb la pròrroga a la cantonada. Cesc Fàbregas finalment no ha estat convocat per prevenir una possible recaiguda.

Els campions s'han avançat en el marcador amb un gol de l'exvalencianista i exracinguista Nicola Zigic, després d'una jugada d'estratègia en un llançament de córner. En aquell moment, l'Arsenal era clar dominador del partit i era qui disposava de les millors ocasions, amb xuts perillosos per part de Van Persie, Nasri o Rosicky, però el Birmingham ha aconseguit el control del marcador amb el gol anotat pel gegant serbi. Pocs minuts després ha estat exactament el contrari. El Birmingham s'havia fet amb el domini de la pilota i el segon estava més a prop, però l'Arsenal ha pogut empatar. Després d'un xut de Wilshere al travesser, la pilota ha caigut a peus d'Arshavin, que ha centrat, i el davanter holandès, Van Persie, ha anotat de volea el gol de l'empat gunner.

A la segona part, el partit ha estat més equilibrat i amb poques ocasions per part dels dos equips. Wenger ha substituit Van Persie i Arshavin, pensant en la pròrroga, i ha situat Bendtner i Chamack en zona d'atac. Però no ha servit de res, ja que en el minut 90 una pilota dividida ha acabat amb un mal refús de Koscielny, que ha colpejat el cos del seu porter Szczesny i ha anat a parar a peus d'Obafemi Martins, que ha marcat a porta buida el segon gol del seu equip. En aquell moment l'eufòria ha envaït els cossos dels jugadors del Birmingham, que han vist com un partit que caminava cap a la pròrroga se'ls posava de cara a l'últim instant.

Finalment, el Birmingham City s'ha proclamat campió de la Carling Cup i disputarà l'Europa League de la propera temporada.

stats