COPA ANGLESA
Esports Futbol 14/05/2011

L'exblaugrana Touré Yaya dóna el títol d'FA Cup al Manchester City a l'estadi de Wembley (1-0)

L'Stoke no ha pogut fer història i ha perdut en la seva primera final. Aquesta és la cinquena copa de la història del Manchester City i el primer títol en 35 anys

Adrià Soldevila
Touré Yaya i Balotelli celebren el gol de la victòria del City.

BarcelonaEl Manchester City ha conquerit avui la seva cinquena FA Cup després d'estar 35 anys sense guanyar cap títol. Els Citizens han disposat de moltíssimes ocasions de gol, però entre el porter Sorensen i la punteria dels davanters Balotelli i Silva, no ha pogut ampliar l'avantatge de l'1 a 0.

A la primera part, el City ha disposat de l'ocasió més clara per marcar, però David Silva ha desaprofitat una clara pilota sol davant la porteria rival i l'ha enviada fora. Silva, tot i fallar un gol 'cantat', s'ha convertit juntament amb l'argentí Carlos Tévez i Mario Balotelli, en el millors jugador del Manchester City en el dia d'avui.

Amb l'empat a zero, els dos equips han arribat al descans amb la ment posada en aquesta Copa, conquerida en quatre ocasions pel City i disputada per primera vegada per part de l'Stoke City. El City i l'Stoke han començat la segona part amb un bon ritme i una gran intensitat en el joc. L'Stoke pressionava per guanyar-se un respecte a Anglaterra, però al davant hi tenia un rival milionari, fet a cop de talonari, i amb grans estrelles defensant els seus colors, que en qualsevol moment podien decantar el partit. El Manchester City no ha cessat en el seu assetjament a la porteria de l'Stoke, i el gol semblava que havia d'arribar en qualsevol moment.

I Yaya Touré ho ha fet possible en el minut 74. Un fort xut amb la cama esquerra de l'exjugador del Barça ha complert el somni de milers d'aficionats del Manchester City, que han viatjat aquest cap de setmana a Londres a la recerca d'una alegria finalment obtinguda.