LLIGA ANGLESA
Esports Futbol 22/01/2011

Berbatov i Van Persie, amb un 'hattrick' cadascú, donen la victòria al United i a l'Arsenal

El Manchester United ha guanyat per 5-0 al Birmingham, l'Arsenal ho ha fet per 3-0 sobre el Wigan de Robert Martínez; i el Tottenham ha empatat amb el Newcastle

Dimitar Berbatov celebra un dels seus gols, aquesta tarda a Old Trafford.

BarcelonaEl Manchester United ha castigat aquest dissabte el Birmingham City amb cinc gols (5-0), tres d'ells del búlgar Dimitar Berbatov, mentre que un altre hat trick de Robin van Persie a l'Emirates ha donat una contundent victòria de l'Arsenal davant el Wigan Athletic (3-0). El conjunt de Sir Alex Ferguson s'ha aferrat encara més al liderat de la Premier League, després de disputar la jornada 24, en què ha ofert un autèntic regal a l'afició d'Old Trafford. Berbatov ha marcat els dos primers gols i Giggs s'ha ocupat del tercer abans d'anar al descans. El búlgar ha tornat a trobar la xarxa al minut 53 i el portuguès Nani ha rubricat el triomf amb un golàs al 76.

Al mateix temps, l'Arsenal ha lluitat a Londres per aproximar-se al liderat, del qual encara gaudeixen els Red Devils, amb dos punts més i amb un partit menys. El treball ben coordinat i l'entesa entre els Gunners han fet efecte al quadre visitant, on el colombià Hugo Rodallega ha buscat sense èxit la porteria contrària. Tot i que els Latics han sortit escarmentats de l'Emirates, les moltes opcions perdudes de l'equip local podrien haver suposat un càstig més gran per als deixebles de Robert Martínez.

Cal destacar, a més, la pobra actuació del Tottenham, que ha estat a punt de caure davant el Newcastle, però ha salvat el partit amb un empat en el temps afegit (1-1) i això ha ajudat a conservar la cinquena posició.

Poc abans, el Liverpool havia aconseguit la seva primera victòria (0-3) sota les ordres del tècnic Kenny Dalglish gràcies a dos gols de l'espanyol Fernando Torres i un del portuguès Raúl Meireles. Els locals s'han tornat a veure superats pel nivell del Liverpool a la segona part. Aquest domini es va reflectir novament als deu minuts, quan Meireles ha trobat la xarxa amb un potent xut amb la cama dreta des de fora de l'àrea. Torres, ja en el temps de descompte, ha fet el tercer gol per al seu equip i el novè del seu compte a la Premier League aquesta temporada. Amb aquest triomf, el Liverpool escala des de la tretzena plaça de la taula fins a la desena.

La resta de partits disputats aquest dissabte han acabat amb un triomf per 1-2 del Sunderland davant el Blackpool, un altre del Fulham davant el Stoke (2-0) i un empat entre l'Everton de Mikel Arteta i el West Ham (2-2) .