LLIGA ANGLESA
Esports Futbol 01/01/2011

El United, el City, el Tottenham i l'Arsenal no fallen i el Liverpool guanya amb un gol en el descompte

Chicharito Hernández surt de la banqueta i torna a marcar un gol decisiu per donar la victòria al conjunt de Sir Alex Ferguson, davant el West Bromwich Albion

Adrià Soldevila
Joe Cole cel·lebra el gol aconseguit davant el Bolton Wanderers a Anfield.

BarcelonaUn gol del mexicà Chicharito Hernández a falta d'un quart d'hora per al final del partit al camp del West Bromwich ha acabat amb la resistència del seu rival i ha proporcionat el triomf al Manchester United, que s'assegura el liderat de la Lliga Anglesa després de les vint primeres jornades. El xoc, però, se li ha posat de cara al líder, que ha trobat porta als tres minuts amb un gol del davanter Wayne Rooney, que ha acabat així amb la seva sequera golejadora des que va reaparèixer després de la seva lesió. No obstant això, el West Bromwich, en plena cursa per no caure a la part baixa de la taula, ha aconseguit l'empat amb un gran gol, una volea des de fora de l'àrea de l'escocès James Morrison, abans del quart d'hora. El Manchester United no ha trobat la manera de trencar la defensa del quadre local, que ha buscat les seves opcions a la contra i ha posat en perill el domini del quadre de Ferguson. Amb l'entrada de Chicharito el partit s'ha trencat i el mexicà, al quart d'hora de ser sobre el terreny de joc, ha batut el porter local i ha donat els 3 punts als diables vermells.

L'Arsenal de Cesc Fàbregas ha doblegat sense problemes al Birmingham al seu estadi, amb una clara victòria per 0-3, amb gols de Van Persie, Nasri i el tercer en pròpia porteria de Johnson. El jugador d'Arenys de Mar ha col·laborat en el dos últims gols, primer fent una doble paret amb el francès Samir Nasri i tot seguit fent el xut que, després de rebotar en el porter Maik Taylor i posteriorment en Robert Johnson, abans d'introduïr-se dins la porteria. Amb aquesta victòria, el conjunt d'Arsène Wenger continua tercer, a dos punts dels líders.

El Manchester City, segon classificat de la Lliga anglesa, i Tottenham, quart, no han fallat en el seu primer partit de 2011 i han guanyat sense gaire brillantor i amb el mateix resultat, 1-0, davant el Blackpool i el Fulham, respectivament, en una jornada en què el Liverpool ha tallat la seva mala ratxa remuntant al Bolton a Anfield, gràcies a un gol en fora de joc de Joe Cole. Fernando Torres ha estat clau en la victòria del Liverpool, marcant el gol de l'empat i assistint en el d'un triomf que torna a salvar Roy Hodgson, després de tallar una mala ratxa de dues derrotes consecutives. El Manchester City ha respost al triomf del líder amb una victòria justa de l'equip de Roberto Mancini, que ha apostat per un trivot al centre del camp. El gol d'Adam Johnson als 34 minuts, ha servit per donar els tres punts a un City que ha acabat molt conservador, després de la lesió de l'espanyol David Silva per una dura entrada.

També el Tottenham es manté en la quarta posició, gràcies a un nou gol de Gareth Bale, al rematar als 42 minuts una falta botada per l'holandès Rafael Van der Vaart. Amb aquest solitari gol, els conjunt de Harry Redknapp ha vencut al Fulham a White Hart Lane i continua posant pressió al Chelsea, que ara és cinquè amb dos punts i un partit menys que els Spurs.