LLIGA ANGLESA
Esports Futbol 16/01/2011

El Manchester United treu un punt important de la seva visita a White Hart Lane, davant el Tottenham

Els 'Red Devils' han jugat més d'un quart d'hora amb 10 per l'expulsió de Rafael, però han sabut aguantar les embestides dels 'Spurs' endur-se un punt important

Adrià Soldevila
Gareth Bale intenta rematar una centrada, pero no arriba a la pilota i l'atrapa Van der Sar.

BarcelonaEl conjunt que dirigeix Alex Ferguson acumula vint partits invicte i encapçala la classificació amb els mateixos punts que el Manchester City (45), però amb millor diferència de gols (+24 per +18). Wayne Rooney ha deixat escapar la primera gran opció del partit, en què el seu equip, el Manchester United, ha requerit grans esforços per sortir il·lès, a causa d'una insistència i control majors per part del Tottenham. El conjunt de Harry Redknapp, amb el qual s'ha entrenat aquesta setmana l'ex capità d'Anglaterra David Beckham, que no ha aconseguit permís de Los Angeles Galaxy per jugar a la Premier League, buscava avui posar fi a la llarga etapa transcorreguda des de l'última victòria davant els "Diables Vermells", el 2001.

L'ex madridista holandès Rafael van der Vaart ha estat a punt de fer-ho, però no ha aconseguit definir en els moments decisius. Mentrestant, el tècnic del United, Sir Alex Ferguson, ha utilitzat a la parella formada per Rooney i el búlgar Dimitar Berbatov per buscar el gol, que en part no ha arribat per la bona actuació del porter brasiler dels Spurs Heurelho Gomes. Sota la intermitent pluja que queia aquesta tarda sobre la capital britànica, el Manchester United ha buscat alternatives i va reemplaçar al portuguès Nani, poc brillant en aquest partit, pel brasiler Anderson (minut 61) i Berbatov pel mexicà Javier "Chicharito" Hernández a tretze minuts del final. L'esperança que "Chicharito" repetís la gesta d'altres trobades, com el gol de la victòria que ha aconseguit en la recta final del disputat a Mestalla davant el València a la Lliga de Campions, s'ha mantingut entre l'afició visitant però no aquest cop no ha pogut ser i l'expulsió per doble groga del brasiler Rafael da Silva (m.74) ha fet que el United donés per bo el punt aconseguit.

Poc abans, el Liverpool ha patit per empatar (2-2) amb l'Everton en el 215 derbi disputat entre els dos equips tot i la bona arrencada dels reds, que han obert el marcador amb gol del portuguès Raul Meireles, i a la constant pressió del espanyol Fernando Torres. En complir-se el primer quart d'hora, ha arribat l'oportunitat de Torres, que ha encarat la porteria rival, ha deixat enrere a diversos defensors i, en un cara a cara amb el porter nord-americà Tim Howard, ha xutat creuat. Després de la represa, el partit es s'ha posat de costat dels visitants. Tot just havia passat un minut, quan el francès Sylvain Distinció ha igualat el marcador i ha donat la confiança que necessitava l'Everton, on ha estat titular l'exblaugrana Mikel Arteta.

A la segona meitat, el conjunt dirigit per David Moyes ha tingut les regnes del partit. Ho ha tornat a demostrar en el minut 52, quan l'anglès Jermaine Beckford ha anotat davant Reina, amb un fort llançament, davant el qual el porter no ha tingut temps de reaccionar. Pocs minuts després, un penal del porter Howard, comès sobre Maxi Rodríguez, va ser transformat per Kuyt i va posar fi al marcador. Amb l'empat, Everton i Liverpool són dotzena i tretzena en la classificació, tots dos amb 26 punts.