LLIGA ANGLESA
Esports Futbol 22/05/2011

El Wigan de Robert Martínez aconsegueix salvar-se amb un gol de Rodallega a 12 minuts pel final (0-1)

En una última jornada d'infart, cinc equips es jugaven el descens a la Championship. Finalment, els descendits han estat el Birmingham i el Blackpool

Adrià Soldevila
Els jugadors del Wigan celebren el gol de Rodallega.

BarcelonaEl Wigan Athletic i el Wolverhampton Wanderers són els equips que finalment es queden a la Premier League i la podran disputar la propera temporada, gràcies als resultats que han obtingut en aquesta última jornada d'infart a la lliga anglesa.

Cinc equips eren els implicats: els dos abans anomenats, el Blackburn, el Birmingham i el Blackpool. Amb el West Ham ja descendit, l'atenció la centraven 4 partits en aquesta lluita pel descens. Un d'ells, el Wolverhampton-Blackburn, enfrontava dos rivals directes i depenia dels altres resultats per a decidir qui finalment jugaria la propera temporada a la Championship.

Al descans, els resultats afavorien els equips començats en B. El Blackburn guanyava 0-3 al Wolverhampton, el United i el Blackpool empataven a 1, l'Stoke i el Wigan empataven a zero i el Tottenham-Birmingham tenia el mateix resultat. Amb aquests marcadors, els descendits eren el Wigan i el Wolverhampton, precisament, qui finalment s'han pogut salvar.

A la segona part els marcadors s'han mogut i els equips també, intercanviant-se gairebé tots les posicions obtingudes al descans. El Wolverhampton ha aconseguit marcar-li dos gols al Blackburn i, tot i la derrota, ha pogut reduïr en 2 la diferència de gols a favor i en contra , podent-ho aprofitar gràcies a l'empat a un entre el Tottenham i el Birmingham i la derrota del Blackpool a Old Trafford, 4-2. El Wigan, que ja depenia de si mateix, ha aconseguit el gol de la salvació en el minut 78, després d'un gran remat de Rodallega que ha fet embogir aficionats i cos tècnic.

Finalment, el Wigan podrà disputar la seva setena temporada a la màxima categoria d'Anglaterra, juntament amb el Wolverhampton, que romandrà per tercera temporada consecutiva a la Premier. Qui baixa, és a dir, qui jugarà el proper curs a la Championship, serà el Birmingham City, campió de la Carling Cup i que haurà de disputar la Europa League essent equip de segona divisió; i el Blackpool, que no ha pogut sumar finalment cap punt en la festa de cel·lebració del Manchester United.