LLIGA ITALIANA
Esports Futbol 16/01/2011

La Lazio guanya amb un gol en el minut 84 i posa pressió al Milan, que juga avui a les 20.45

La Juventus i la Roma també guanyen. Els turinesos, per 2-1 al Bari, amb un gol d'Aquilani a pocs minuts del final; els de Claudio Ranieri, per 0-1 al camp del Cesena

Adrià Soldevila
El davanter del la Lazio, Kozak, en el remat que ha significat el gol.

BarcelonaLa Lazio, la Roma i la Juventus de Torí han ofert avui tres victòries per la mínima als seus aficionats, en la vintena jornada de la Primera Divisió de la Lliga italiana de futbol, amb les quals posen més pressió al líder, el Milan, i s'acosten al segon classificat, el Nàpols.

Amb el gruix de la jornada ja jugat, i a falta que es disputi l'últim partit, el Lecce-Milan, la Lazio torna pels seus furs a la persecució dels rossoneri i iguala a 37 punts en la segona plaça al Nàpols (a tres provisionals del líder), després de l'empat a 0 d'ahir dels napolitans davant el Fiorentina. El txec Libor Kozak ha estat l'heroi del partit per al Lazio, ja que a sis minuts del final ha aconseguit la victòria "in extremis" per 1 a 0, davant la Sampdoria amb un gol de cap, després d'una falta llançada al centre de l'àrea petita, gol que serveix a més per esborrar els fantasmes d'unes últimes actuacions una mica dubtoses. Els romans, que venien de perdre per 1 a 2 davant el Lecce, han protagonitzat una primera part sense gaire substància, en què el seu rival, l'equip genovès, ha començat molt millor i ha propiciat que els homes del tècnic italià Edy Reixa no poguessin més que intentar l'arribada a porta amb xuts des de fora de l'àrea petita.

Per darrere del Milan, el Nàpols i la Lazio, segueix la Roma, amb 35 punts i qui també ha ofert un final d'infart en el seu partit davant el Cesena, equip al qual ha derrotat per 1 gol a 0 en un partit en què els locals han vist com l'àrbitre els anul·lava un gol per mà. El gol decisiu per als homes de Claudio Ranieri ha arribat a la segona meitat, a pocs instants del final del partit, de les botes del migcampista brasiler Fábio Simplicio, que ha desencadenat l'alegria entre els aficionats "romanistes" desplaçats fins a Cesena.

Per darrere, a només un punt de distància i en la cinquena posició, queda la Juventus, gràcies a una victòria per 2 a 1 davant el Bari, en un partit en què els turinesos han pogut tornar a comptar amb el duo de veterans Gianluigi Buffon- Alessandro del Piero. Precisament Del Piero ha estat qui es s'ha posat l'equip a l'esquena durant la primera part i ha aconseguit el gol d'avantatge amb una falta directa, molt celebrada tant per l'afició turinesa com pel propi Buffon, que havia estat de baixa des que va ser operat d'una hèrnia discal l'estiu passat. A la segona part, en els primers minuts, l'hongarès Gergely Rudolf, que va arribar cedit al Bari fa uns dies, després de començar la temporada al Gènova, ha aconseguit l'empat per als del sud, però ja quan s'acostava el xiulet final, l'italià Alberto Aquilani ha retornat l'esperança a l'afició amb el 2-1 definitiu.

A la resta de partits, el Brescia ha guanyat per 2 a 0 al Parma, mentre que el Catània ha empatat a 1 amb el Chievo, amb penal inclòs de Maxi López a favor dels sicilians, gol que suposa el cinquè de la temporada per l'argentí .

El Gènova ha perdut amb l'Udinese per 2 a 4, en un partit en què el lateral esquerre colombià Pablo Armero, el xilè Alexis Sánchez i l'argentí Germán Denis han marcat per al conjunt d'Udine.