LLIGA ITALIANA
Esports Futbol 19/12/2010

El Nàpols i la Lazio aprofiten la punxada del Milan a San Siro per acostar-se a només tres punts

La Juventus no pot aprofitar la punxada dels 'rossoneri' i es deixen empatar un partit que tenien controlat al camp del Chievo de Verona (1-1)

Adrià Soldevila
Cavani celebra el seu gol a l'últim minut del partit.

BarcelonaLa Lazio i el Nàpols han aprofitat avui els seus respectius partits de l'última jornada de l'any per pressionar el líder del campionat, el Milan, que, després de perdre ahir davant la Roma, veu com el seu avantatge queda ara reduït a tres punts. Les distàncies s'escurcen així al cap de la taula del campionat italià, que no reprendrà l'activitat fins al 6 de gener i que aquesta jornada ha acusat l'absència de l'Inter de Milà, a Abu Dabi disputant el Mundial de Clubs.

Els principals beneficiats dels resultats de la dissetena jornada de la Primera Divisió del calcio han estat la Lazio i el Nàpols, que queden empatats ara amb 33 punts en el segon i tercer lloc, respectivament, a només tres de diferència d'un Milan que ahir va punxar a casa per 1 a 0 davant la Roma. La Lazio s'ha imposat per 3 gols a 2 a l'Estadi Olímpic de la capital italiana davant l'Udinese, en el primer partit d'aquest diumenge, matx en el qual l'equip romà ha pres l'avantatge ja en el minut 2 de partit, gràcies a un gol del centrecampista brasiler Anderson Hernanes. El gol d'Hernanes ha estat l'únic de la primera part i ja en la segona, molt més moguda, l'argentí Germán Denis i el xilè Alexis Sánchez han posat emoció al partit amb sengles gols per l'Udinese, neutralitzats pels de l'italià de la Lazio Giuseppe Biava i del defensa colombià Cristian Zapata en pròpia porta, que ha donat la victòria definitiva als romans.

Un altre equip tanca l'any posant molta pressió als rossoneri: el Nàpols ha pujat aquest diumenge fins el tercer lloc de la taula en guanyar en el temps de descompte el seu partit davant el Lecce per 1 a 0. Els napolitans, rivals del Vila-real als setzens de final de la Lliga Europa, han protagonitzat un partit sense gaire substància a la primera part, que s'ha anat encenent a mesura que transcorrien els minuts i que ha acabat amb el superb gol de l'uruguaià Edinson Cavani, a pocs segons del final.

D'altra banda, la Juventus ha esgarrapat un punt davant el Chievo amb un empat a 1, tot i que s'ha quedat amb un sabor molt amarg, ja que els turinesos han anat per davant durant tot el partit, fins al temps de descompte, quan un gol de l'italià Sergio Pellisier ha igualat el marcador. L'italià Fabio Quagliarella havia donat moltes esperances a la Juventus a la primera part d'un partit que han acabat amb deu jugadors, per l'expulsió de Manuel Giandonato.

A la meitat de la taula, el Catània ha aconseguit una important victòria davant el Brescia per 1 a 0 i s'allunya una mica més dels darrers llocs, gràcies al gol de l'exblaugrana Maxi López (el seu tercer gol aquesta temporada), que ha servit al jugador per celebrar el recent naixement del seu fill. En els altres partits de la jornada, el Bari ha empatat a 1 amb el Palerm, mentre que el Parma ha empatat a 0 amb el Bolonya.