LLIGA ITALIANA
Esports Futbol 15/05/2011

La Sampdoria descendeix a la Serie B en un últim partit dramàtic a casa davant del Palerm (1-2)

Aquell mític equip que va disputar la final de la Copa d'Europa davant el Futbol Club Barcelona a Wembley l'any 1992, confirma la seva mala etapa baixant a Serie B

Adrià Soldevila
El davanter de la Sampdoria, Jonathan Biabiany, remata davant la sortida del porter rival.

BarcelonaEn un partit dramàtic, la Sampdoria necessitava els 3 punts per poder sortir de la zona del descens i dependre de l'última jornada per finalment aconseguir la salvació, però la derrota davant del Palerm i la victòria del Lecce ha avançat el que molts no volien creure. La Sampdoria és equip de Serie B.

La Sampdoria ha sortit amb ganes de fer el gol que els donés esperances de cara a la salvació, buscant combinacions ràpides i la sortida de pilota amb velocitat, però les ocasions no acabaven d'arribar. Semblava que el descans arribaria i l'empat a zero regnava al marcador, però en l'últim minut de la primera part, el capità del Palerm, Fabrizio Miccoli, ha marcat el primer gol de l'equip visitant, enfonsant els aficionats locals, que veien cada prop més a prop la segona divisió italiana.

Tot i això, a l'inici del segon temps i amb la Sampdoria llançada, el jove jugador cedit per l'Inter de Milà, Jonathan Biabiany, ha marcat el seu primer gol amb la samarreta Blucerchiati i ha tornat l'esperança al Luigi Ferraris. Fins i tot, al minut 10 de la segona i amb la 'Samp' buscant el segon desesperadament, l'àrbitre ha anul·lat un gol legal a Nicola Pozzi, per una possible posició de fora de joc, que amb les repeticions s'ha pogut comprovar que era inexistent. Finalment, al minut 86 de partit, el xilè Mauricio Pinilla ha marcat el segon del Palerm i ha enfonsat definitivament els jugadors i espectadors locals.

Al final del partit s'ha pogut viure una de les imatges de la temporada. Els jugadors de la Sampdoria han abandonat ràpidament el terreny de joc pel túnel de vestuaris, excepte el capità Palombo, que no ha pogut evitar caure desolat i trencar a plorar al damunt de la gespa per, seguidament, dirigir-se a la graderia demanant perdó pel descens del seu equip.