Lliga de Campions
Esports Futbol 16/02/2011

El perillós Xakhtar Donetsk posarà a prova la confiança de la Roma a l'Olímpic

L'AS Roma i el Xakhtar s'enfronten aquest dimecres (20.45 hores) a l'estadi Olímpic de Roma en l'eliminatòria de vuitens més igualada de tota aquesta fase

Redacció
2 min
Tres jugadors de la Roma tapen el xut de Cavani en un partit de la lliga italiana.

BarcelonaEl conjunt romà s'enfronta a un rival incòmode, que sense fer gaire soroll ha fet una gran fase de classificació en un grup complicat i ha accedit al sorteig de vuitens com a cap de sèrie, per davant de l'Arsenal, el qual va golejar a Ucraïna. Un fet que pot ser decisiu per a la sort del Xakhtar a l'eliminatòria és l'avantatge de jugar el partit de tornada davant de la seva afició.

En canvi, els de Claudio Ranieri no arriben a aquest partit en el seu millor moment, després de les dues derrotes consecutives a la Serie A, davant de l'Inter i el Nàpols, que l'han fet caure de la lluita per l'Scudetto. Dos punts de preocupació més al club romà són el deteriorament de la relació entre el seu tècnic i Francesco Totti, així com la possible venda del club per part dels propietaris. Per aquesta raó, una derrota en aquesta competició podria posar contra les cordes l'extècnic de València i Atlètic de Madrid, qüestionat per una banda de l'afició.

Ranieri no podrà tenir el davanter brasiler Adriano per una lesió a l'espatlla, tot i que la bona notícia és que sí que podrà disposar del francès Jeremy Menez, protagonista a l'amistós que la selecció bleu va vèncer davant del Brasil, en donar l'assistència del gol de la victòria al madridista Benzema. El mitjapunta francès està a un gran nivell i pot ser la gran esperança romana davant del baix estat de forma de Totti, que podria caure de l'onze inicial en detriment del montenegrí Vucinic.

D'altra banda, el Xakhtar, campió d'Ucraïna i actual líder de la seva Lliga, arriba carregat de motivació i confiança després de ficar-se en aquesta fase per primera vegada, després d'haver-ho intentat cinc vegades. El desavantatge que té l'equip dirigit per Mircea Lucescu és que serà el primer partit que disputin en dos mesos, a causa de la parada hivernal que va patir el seu campionat domèstic.

Vasyl Kobin es perdrà el partit d'anada a causa d'una lesió al tendó d'Aquil·les, de la mateixa manera que Olexandr Kucher amb un problema al genoll. Sí que podria reaparèixer Fernandinho, ara recuperat d'una fractura a la cama dreta, tot i que Lucescu té pensat reservar-lo per al partit de tornada.

Els dos conjunts s'han enfrontat en una sola ocasió, concretament en la fase de grups de la Champions 2006/07. Aquesta vegada, la Roma es va imposar a casa per 4-0 gràcies als gols de Taddei, Totti, De Rossi i David Pizarro, mentre que el Xakhtar va aconseguir un triomf per la mínima a Ucraïna, que és el seu únic triomf dels seus deu enfrontaments contra clubs transalpins a la Champions.

Roma: Julio Sergio; Cassetti, Juan, Mexes, Riise; Simplicio, De Rossi, Perrotta; Menez; Vucinic i Borriello.

Xakhtar Donetsk: Pyatov; Srna, Txigrinski, Rakitskiy, Rat; Gai, Teixeira; Douglas Costa, Jadson, Willian; Luiz Adriano.

Àrbitre: Manuel Benquerença.

Estadi i hora: Olímpic de Roma, 20.45 h.

stats