PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 17/04/2011

El Llevant assegura la permanència davant l'Hèrcules i, fins i tot, s'apropa a Europa (2-1)

Els de Luis García Plaza sumen ja 42 punts, dos menys que l'Espanyol i se situen a 4 de la zona europea. El descens ja és a 9 punts de distància

Els jugadors del Llevant celebren el primer gol de Suárez.

BarcelonaEl Llevant s'ha imposat per 2-1 a l'Hèrcules i frega l'objectiu de la permanència, mentre que la derrota situa a l'Hèrcules a la vora de l'abisme del descens. El valor dels punts ha estat el més destacat d'un partit discret que s'ha posat aviat a favor de l'equip local, que ha estat capaç de manejar amb comoditat el partit com a mínim fins al gol de l'Hèrcules, un equip que només molt al final ha demostrat el que es jugava a València.

La primera meitat s'ha disputat al ritme que ha volgut el Llevant. L'Hèrcules ha tingut la pilota, però les arribades eren per l'equip local, que s'acostava amb perill a la contra i els jugadors han disposat de les opcions més clares per marcar de tot aquest període. Tot i que l'Hèrcules manejava la pilota a la zona ampla, no creava perill. Portillo i Valdez han aparegut poc i Drenthe no ha tingut la seva tarda. El Llevant vivia en bona part d'haver marcat aviat, en una magnífica falta directa de Rubén als cinc minuts. A partir del gol, ha decidit no apretar l'equip alacantí, però aquest, tot i poder maniobrar amb la pilota, mai ha trobat espais per acostar-se a la porteria de Munúa amb claredat. Després de l'1-0, Calatayud ha desbaratat dues bones opcions més del Llevant, però no ha pogut impedir que l'equip valencià marqués de nou poc abans del descans en una acció de precisió entre Valdo i Juanlu, que ha fet el 2-0.

A la segona meitat, Trezeguet ha fet el primer gol fora de casa amb l'Hèrcules, i el partit ha despertat emoció amb uns instants de prolongació trepidants en els quals no s'ha mogut el marcador. La intensitat del Llevant, al final, ha pogut amb la falta d'ambició de l'Hèrcules, que durant molts minuts no ha passat de manejar la pilota sense perill.

- Fitxa tècnica:

2 - Llevant: Munúa, Javi Venda, Ballesteros, Nano, Juanfran, Xavi Torres, Iborra, Valdo, Rubén (Xisco Nadal, m.62), Juanlu (Xisco Muñoz, m.73) i Stuani (Caicedo, m.67) .

1 - Hèrcules: Calatayud, Cortés, Juanra, Abraham Paz, Pulhac, Kiko, Fritzl, Abel Aguilar, Drenthe (Thomert, m.83), Valdez (Sendoa, m.68) i Portillo (Trezeguet, m.62).

Gols: 1-0, m.5: Rubén. 2-0, m.44: Juanlu. 2-1, m.82: Trezeguet.

Àrbitre: González González (escola gallec). Amonestar pel Llevant a Rubén, Caicedo i Juanlu, i pel Hèrcules a Drenthe, Juanra, Abraham Pau i Pulhac

Incidències: partit disputat a l'estadi Ciutat de València davant de 14.000 espectadors. Terreny de joc en bones condicions.