PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 27/02/2011

El Llevant vol neutralitzar 'l'efecte Mendilibar' i superar l'equip navarrès a la classificació (17 h)

Els dos equips necessiten sumar els tres punts per allunyar-se de la zona de descens, que actualment tenen a un i dos punts, respectivament

Redacció
2 min

BarcelonaEl Llevant rep demà a l'estadi Ciutat de València l'Osasuna amb la possibilitat de superar en la classificació l'equip navarrès, pel que haurà de neutralitzar "l'efecte Mendilibar". El Llevant ha guanyat els seus dos últims partits a casa i José Luis Mendilíbar va debutar el cap de setmana com a tècnic de l'Osasuna amb una victòria davant l'Espanyol de 4-0. Aquestes dues victòries del Llevant, unides al triomf en el camp de Vila-real han fet que l'equip passi pel millor moment de la temporada tot i la derrota de l'última jornada en la seva visita al Reial Madrid. Luis García no pot comptar per lesió amb Sergio González i Gorka Larrea, mentre que manté el dubte de Miguel Pallardó. Javi Venta i Juanfran García podran estar a disposició de l'entrenador, qui donarà el mateix dia de la trobada i després de l'última sessió preparatòria la llista definitiva de jugadors convocats. El tècnic del Llevant recuperarà davant l'Osasuna el sistema de joc habitual amb dos extrems en les bandes, que seran ocupades curiosament pels exjugadors de l'Osasuna Juanlu Gómez i Valmiro 'Lopes' Valdo, mentre que Xisco Muñoz acompanyarà el davanter equatorià Felipe Caicedo en atac. En defensa és on més dubtes té Luis García, ja que si juga Juanfran, Del Forn actuarà de central, mentre que si Juanfran no juga, entrarà Nano al centre i Del Horno passarà al lateral.

José Luis Mendilibar, que es va estrenar amb golejada a la banqueta de l'Osasuna contra l'Espanyol al Reyno de Navarra, s'enfronta ara al repte de canviar la dinàmica perdedora de l'equip fora de casa. El conjunt pamplonès és l'únic de la categoria que encara no ha guanyat fora de casa, després d'una espiral negativa de més d'un any sense vèncer lluny del Reyno de Navarra, amb només 2 punts en les seves últimes 20 sortides. Com a mínim, l'Osasuna segueix fent els deures a casa i en l'estrena de Mendilibar l'equip va sortir dels llocs de descens després de vèncer 4-0 l'Espanyol, però encara no sap el que és enganxar dues victòries consecutives. Els rojillos comencen demà una fase decisiva de la Lliga amb cinc partits davant rivals directes (Llevant, Deportivo, Màlaga, Racing i Hèrcules). Mendilibar encara no ha revelat l'onze inicial al Ciutat de València, però avui ha deixat entreveure que probablement repetirà l'onze que va golejar el conjunt de Mauricio Pochettino. Mendilibar té les baixes dels lesionats Carlos Aranda, Oier Sanjurjo i Roberto López, Ruper, i recupera per a la convocatòria Miguel Flaño i Damià Abella, sancionats davant l'Espanyol, mentre que ha deixat fora de la llista Sergio Fernández, tot i rebre aquesta setmana l'alta mèdica. Al costat de Sergio, s'han quedat sense viatjar per decisió tècnica els dos fitxatges d'hivern: Álvaro Cejudo i Ferran Corominas, Coro, que va ser baixa el diumenge passat pel contracte de cessió de l'Espanyol.

stats