REIAL MALLORCA
Esports Futbol 12/12/2010

Òscar Serrano dóna al Racing de Santander el primer triomf de la temporada com a visitant (0-1)

El Mallorca ha perdut el segon partit de la temporada a casa, de la pitjor manera, en el temps de descompte i després de fallar dues ocasions clares de gol

Nunes i Rosenberg lluiten per una pilota en el partit d'aquesta tarda a l'Iberostar Estadi.

BarcelonaL'equip local s'ha topat amb un sòlid mur defensiu construït pel Racing a l'Iberostar Estadi, amb tots els seus jugadors aplicats en la pressió, començant per Munitis i Rosenberg a dalt, de manera que el Mallorca ha disposat de molt pocs espais per maniobrar. El conjunt càntabre ha lluitat per la pilota amb gran decisió i ha impedit al Mallorca desplegar el futbol creatiu necessari per arribar amb perill a la porteria de Toño. Un parell de llançaments llunyans, sobretot un de l'brasiler Joao Víctor (min. 21), i una acció personal del camerunès Pierre Webó (min. 29) han estat les úniques oportunitats realment clares per als locals.

El Racing, capficat en acabar amb la seva condició de pitjor equip de la Lliga com a visitant, ha demostrat que havia de ser un os dur de rosegar a la capital balear. El Mallorca ha incrementat la seva pressió sobre la porteria visitant a la segona part i ha deixat espais per al contraatac. Munitis ha tingut una gran ocasió (min. 61), però el seu llançament se n'ha anat desviat davant la sortida desesperada del porter israelià Dudú Aouate.

El tècnic del Mallorca, Michael Laudrup, ha mogut la banqueta i ha situat Emilio Nsue i Víctor Casadesús en els llocs de De Guzmán i "Chori" Castro. Les substitucions, i també el desgast del Racing, han donar ales a l'atac de l'equip balear, que ha començat a fer mal, sobretot per les bandes, on es movien Pereira i Nsue. El porter Toño ha adquirit un gran protagonisme en els minuts finals en evitar dos gols cantats, el primer en treure un xut a boca de canó de Víctor Casadesús (min. 77) i el segon, en enviar a córner un mal rebuig del seu company Henrique. El Mallorca s'ha estavellat contra Toño i el sistema defensiu del Racing i, quan semblava que l'empat era inamovible, ha sorgit Óscar Serrano, que portava pocs minuts sobre el terreny de joc, per donar una victòria importantíssima al seu equip.

En roda de premsa, Laudrup s'ha queixat que "quan perdones, ja se sap, al final ho pagues" i ha demanat que "s'ha de seguir confiant en aquesta plantilla".

0 Mallorca - 1 Racing

Reial Mallorca: Aouate; Cendrós, Ramis, Nunes, Corrales; Pereira, Martí, Joao Víctor, Castro (Víctor Casadesús, 66'); De Guzmán (Nsue, 62') i Webó.

Racing de Santander: Toño; Pinillos, Henrique, Torrejón, Adrián (Ariel, 77'); Kennedy (Serrano, 88'), Colsa, Adrián; Lacen; Rosenberg (Bolado, 83') i Munitis.

Gols: 0-1 (92') Òscar Serrano.

Àrbitre: Iturralde González (col·legi basc). T.G: Ramis (Mallorca)

Assistència: 12.350 espectadors