PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 10/04/2011

Gran derbi a Mestalla amb una posició d'accés directe a la Lliga de Campions en joc (21 h)

Els dos equips necessiten sumar els tres punts per acabar finalment amb el debat de qui s'endurà la tercera posició. A Mestalla s'espera un dels millors derbis dels últims anys

Redacció
2 min
David Albelda toca una pilota amb el cap davant l'oposició de Bruno Soriano

BarcelonaEl València i el Vila-real protagonitzaran aquest diumenge a Mestalla un duel autonòmic en què la tercera plaça de la Lliga està en joc, ja que els dos equips persegueixen aquesta posició en un enfrontament directe en què els locals porten un avantatge de tan sols tres punts.

La gran incògnita rau en saber si Emery tornarà a repetir amb tres centrals o bé si jugarà amb 4-3-3, on el migcampista defensiu s'incrusta entre els centrals, tal com va assajar dimecres passat amb Maduro i Topal, i jugarà amb un sol punta. Per a aquest partit, el tècnic valencianista recupera el sancionat Joaquín Sánchez i manté el dubte del porter Vicente Guaita, el pare del qual va morir la setmana passada, encara que el jugador valencià podria tornar a la porteria en detriment de César Sánchez, que va jugar contra el Getafe. El preparador valencianista ha configurat una llista de 19 futbolistes en la qual no hi són David Albelda, encara no recuperat dels seus problemes físics per complet, l'argentí Alex Domínguez, Miguel Ángel Moyà, David Navarro i Vicente Rodríguez.

El Vila-real arriba al duel autonòmic amb la idea de no perdre la tercera plaça de vista, ja que després d'estar-hi bona part de la temporada, els castellonencs han vist com una altra vegada el València els ha superat a falta de poques jornades. Una derrota a Mestalla suposaria perdre bona part de les seves opcions d'aconseguir aquest objectiu, ja que es quedarien a sis punts i sense l'avantatge del goal average. A més, no puntuar podria acostar els seus rivals en la lluita per arrabassar-los la quarta plaça de la classificació. L'equip que dirigeix Juan Carlos Garrido arriba a aquest partit amb un sabor estrany ja que, malgrat el gran resultat a l'Europa League (una victòria per 5-1 davant del Twentte holandès), la lesió del defensa argentí Gonzalo Rodríguez ha significat un cop dur per a la plantilla. El futbolista argentí va haver de ser operat aquest divendres per una fractura de peroné i estarà apartat quatre mesos dels terrenys de joc. La seva baixa suposa un dur contratemps en l'aspecte esportiu, ja que l'aportació de Gonzalo Rodríguez era clau des de fa unes setmanes en l'engranatge defensiu del seu equip, ja que permetia que Carlos Marchena ocupés una plaça al centre del camp. Garrido haurà de buscar un substitut a Gonzalo, que podria ser José Manuel Català o el del planter Kiko, i optar perquè Joan Capdevila torni al lateral, per no variar d'aquesta manera el sistema i la posició de Marchena. El tècnic valencià s'ha vist obligat a convocar tots els jugadors disponibles, ja que a les baixes de llarga durada d'Ángel López i Marcos Senna s'hi ha sumat l'absència d'última hora de Rubén Gràcia, 'Cani', per problemes musculars, de manera que Joan Oriol i Javier Matilla entren a la convocatòria.

stats