Esports Futbol 27/11/2010

El Vila-real aconsegueix la victòria a La Romareda i continua perseguint a Barça i Madrid (0-3)

El submarí groc guanya còmodament al Saragossa, en el debut de Javier Aguirre com entrenador. Els aragonesos s'han quedat amb deu, després de l'expulsió de Contini

Santi Cazorla festeja un gol amb Nilmar.

BarcelonaEl Vila-real, amb una fàcil victòria a domicili (0-3), es manté a l'estela del Reial Madrid i del Barcelona i continua com a millor equip de "l'altra lliga", mentre que el Saragossa segueix sense donar símptomes de millora, tot i l'arribada del mexicà Javier Aguirre, que s’ha assegut per primera vegada a la banqueta de La Romareda.

El Reial Saragossa, una setmana més, ha evidenciat que la pilota als peus suposa un problema, perquè gairebé ningú sap què fer amb ell i que sense fluïdesa en el joc és molt complicat crear ocasions de gol, tret de la pilota parada.

Per contra, el Vila-real, amb els dos gols marcats en nou minuts, ha jugat molt tranquil i amb prou feines ha patit dificultats, ja que la seva línia defensiva ha estat molt segura i, a més, ha comptat amb l'avantatge que la incorporació dels migcampistes locals ha estat escassa i que amb prou feines s’han acostat a l'àrea de Diego López.

El conjunt aragonès, que havia posat en joc tot el seu arsenal ofensiu d'inici, li ha disputat el domini de la pilota al Vila-real en els primers minuts i fins i tot ha rematat en un parell d'ocasions, encara que sense potència, davant d'un submarí groc que semblava que no acabava d’entrar al partit.

No obstant això, la història del Reial Saragossa sembla cíclica, perquè en els dos primers remats entre els tres pals que ha fet l'equip de Juan Carlos Garrido ha marcat dos gols. El primer, de Marcos Senna al minut 9, amb un gran xut des d'uns 25 metres, que ha entrat per l'escaire de la porteria local; i el segon, en el 18, en una centrada bombejada de Santi Cazorla, que ha tocat pal i ha entrat a la porteria de Leo Franco.

Els dos gols han deixat glaçat a un Reial Saragossa que demana a crits reforços en el mercat hivernal, si vol tenir opcions de lluitar per la permanència i que aquesta no s'esfumi moltes jornades abans d'acabar la competició.

A la segona part, després d'uns minuts d'empenta, com sempre amb més cor que cap, ha arribat en el minut 64 l'expulsió de l'italià Matteo Contini, en veure la seva segona targeta groga; i dos minuts més tard, el brasiler Nilmar Da Silva ha marcat el 0-3, que tancava definitivament el partit i que tornava a deixar la sensació que simplement el Reial Saragossa, amb la plantilla de què disposa actualment, no dóna més de si.

1 Saragossa - 1 Vila-real

SARAGOSSA: Leo Franco, Diogo, Jarosik, Contini, Paredes, Edmilson (Marco Pérez, 62'), Gabi, Lafita, Jorge López (Ander Herrera, 52'), Bertolo i Sinama Pongolle (Braulio, 40').

VILA-REAL: Diego López, Ángel, Marchena, Gonzalo, Oriol (Catalá, 71'), Cazorla, Marcos Senna, Bruno, Cani, Rossi (Matilla, 81') i Nilmar (Marco Rubén, 68').

GOLS: 0-1 (9') Marcos Senna. 0-2 (18') Cazorla. 0-3 (66') Nilmar.

ÀRBITRE: Velasco Carballo (Col·legi madrileny).

T.G: Paredes, Diogo i Edmilson (Saragossa); Oriol i Marchena (Vila-real). T.V: Matteo Contini (Saragossa)

PÚBLIC: 16.000 espectadors