Segona B
Esports Futbol 13/07/2011

Anabel Junyent presenta un recurs per recuperar la propietat dels drets del Lleida

Considera que ella també va entendre que l'aval bancari d'un milió d'euros s'havia de dividir en tres temporades i per això va presentar-ne un només 340.000

Efe
2 min
Anabel Junyent té fins al 30 de juny per tornar a ser presidenta

LleidaL'empresària Annabel Junyent ha presentat avui un recurs de reposició davant el jutjat mercantil de Lleida contra la decisió del seu titular, Eduardo Enrech, de deixar sense efecte l'adjudicació provisional de la unitat productiva del club a la seva expresidenta. En el recurs, Junyent demana al jutge que reconsideri la seva decisió d'adjudicar l'entitat al segon millor postor en la subhasta, el Grup Ciutat de Lleida, que lidera el president del club de futbol d'Almacelles, Siscu Pujol.

El jutge va decidir la setmana passada deixar sense efecte l'adjudicació del concurs a Junyent en no haver presentat aquesta l'aval bancari d'un milió d'euros que va garantir en la seva plica -només va presentar un aval de 340.000 euros- i per haver-lo presentat a nom seu en comptes de al del club que va inscriure davant la Reial Federació Espanyola de Futbol, el Lleida 1939.

En el seu recurs, Junyent al·lega que l'aval d'un milió d'euros era per a tres temporades i que, "de la mateixa manera que han interpretat els altres postors", havia d'aportar-se la part proporcional cadascun dels tres anys. També Junyent protesta per la pèrdua dels 70.000 euros que va dipositar al jutjat com a preu d'adquisició de la unitat productiva de la UE Lleida i que el jutge es nega a tornar-li en considerar que va incomplir les condicions de la subhasta. "La resolució judicial transforma la quantitat oferta inicialment en un dipòsit de la subhasta. Això suposa una vulneració dels requisits per licitar i sumeix el postor en inseguretat jurídica perquè amb posterioritat a la subhasta i als requisits establerts per concórrer-hi, es canvia la naturalesa dels conceptes amb què es consignen les quantitats ofertes", assenyala el recurs.

D'una altra banda, Junyent considera "irregular" la "reserva de postura" que va realitzar el grup de Siscu Pujol per poder fer-se amb el club en cas que fracassés el procés de l'expresidenta del Lleida, tal com ha acabat succeint. Pujol va mantenir a disposició del jutge els diners de la seva oferta econòmica -68.000 euros- amb la finalitat que si Junyent no complia dins de termini els requisits, se li adjudiqués a ell la unitat productiva com a segona millor oferta.

Per a Junyent, no obstant això, l'esmentada reserva no pot realitzar-se perquè es porta a terme a favor d'una associació esportiva, el Club Lleida Esportiu, que no ha participat en el procediment del concurs previ. A més, la reserva es realitza amb posterioritat a la subhasta i introdueix variacions substancials respecte a la postura inicial, una vegada conegudes les ofertes dels altres postors, i esmenant errors substancials de la seva oferta inicial, segons Junyent.

Finalment, la també exfutbolista assegura en el seu recurs que la reserva de Pujol no ha estat valorada pels administradors concursals de la UE Lleida i que en aquesta s'estableix una condició perquè el propi Pujol accepti l'adjudicació, que és que Junyent renunciï a impugnar la segona subhasta i a demanar responsabilitats. "Com que aquesta renúncia no s'ha produït, això implica l'exclusió directa de la reserva de postura", conclou el recurs.

stats