Federació Catalana de Futbol
Esports Futbol 15/03/2011

Andreu Subies agafa la 'pole' en la cursa cap a la presidència davant Llauradó i Casals

Els tres precandidats presenten prou avals vàlids per ser candidats oficials, tot i que el president sortint, Jordi Casals, passa el tall per molt poc (144)

Albert Solé
2 min
Andreu Subies, exvicepresident i precandidat, en un moment de l'assemblea.

BarcelonaEl recompte i la validació s'han allargat més del previst -han durat més de set hores- i han acabat de matinada, i al final s'ha confirmat que els tres prencandidats a la presidència de la Federació Catalana de Futbol (FCF) han presentat més de 124 avals vàlids -firmes de suport de presidents i vicepresidents de clubs- i han passat el tall i ja són oficialment candidats, a falta d'alguna impugnació d'última hora. Així, Andreu Subies ha presentat 374 avals bons (dels 507 que ha portat) i confirma el seu favoritisme de cara a la victòria final el 26 de març; Jaume Llauradó n'ha tingut 208 vàlids de 360; i Jordi Casals, 144 de 238.

Passar el tall dels avals és un símptoma que darrera un candidat hi ha un mínim de suport, i el que en porta més acostuma a ser el principal favorit. En les últimes eleccions a la FCF, el precandidat que ha portat més avals sempre ha acabat sent-ne el guanyador: Roche al 2005 –tant al març com a l’octubre–, i Casals el 2009.

Podria passar que un club que hagi donat la seva firma a un precandidat després canviï d’opinió i voti per un altre. Cal recordar el que li va passar a Jaume Llauradó el 2003 en les eleccions a la presidència del Barça. Llauradó va ser candidat oficialment gràcies a portar 4.760 signatures de socis vàlides de les 6.057 que va portar, sent-ne el tercer que més n’havia aconseguit després de Lluís Bassat i Joan Laporta. Però el dia de les eleccions molta gent se’n va desdir, i només va rebre 987 vots, una diferència més que notable.

Un cop els tres candidats han mesurat les forces que té cadascú en firma de firmes de clubs, ara començarà la campanya oficial, i les negociacions per arribar a pactes. Ahir Jordi Casals ja va verbalitzar que està obert a pactar amb Llauradó, però aquest no pensa en aquesta possibilitat. De fet, hi ha persones que fa temps que intenten que Subies i Llauradó es fusionin, encara que també hi ha molt gent en contra d’aquest pacte també.

stats