Futbol Català
Esports Futbol 11/01/2011

Cassà, Banyoles, Palafrugell i Mataró han passat de Tercera a Preferent i van camí de tornar a baixar

Tots quatre equips militaven a Tercera no fa més de tres temporades i ara són els últims classificats del grup primer de Preferent

àngel Garreta
2 min
Jugadors del nivell de Marc Mas jugaven l'any passat al Cassà a Tercera

BarcelonaAmb el Girona a Segona A i el Llagostera líder en solitari de Tercera Divisió, el futbol gironí té dos motius d'orgull futbolístic. No obstant, equips fins ara referents d'aquest futbol estan passant pels seus pitjors moments. Cassà, Banyoles i Palafrugell han passat en poc temps de la Tercera Divisió a la zona baixa de la Preferent, camí ja de divisions regionals. Per la seva banda, el Palamós, degà del futbol català, fa uns quants anys que coqueteja amb el descens a Primera Catalana.

En el cas del Cassà, l'entitat blanc-i-blava va decidir aquest estiu en assemblea renunciar a militar a Tercera per arguments de falta de pressupost (fet que va permetre al Premià recuperar la categoria). Els dirigents de l'entitat de La Selva no van proposar pas baixar una categoria sinó dues, directament a Preferent, on van assegurar poder competir més ajustadament a les seves possibilitats. El resultat final és un Cassà 15è a la classificació amb 12 punts i només dos triomfs.

El Banyoles, després de conflictes directius, ha acabat militant també a Preferent després de dos descensos seguits. La temporada 08/09 va acabar últim de Tercera, per sota del Vilajuïga, un projecte 'fantasma' que va durar només un any a la categoria per després desaparèixer del mapa de les categories més altes del futbol català. El Banyoles es troba actualment situat un punt per sota del Cassà.

Pel que fa al Palafrugell, l'equip era un clàssic de Tercera de les darreres temporades i ara és el penúltim de la classificació a Preferent, per sota dels dos equips anteriors i amb un únic triomf en lliga. Per a suma de desgràcies, l'equip blan-i-negre ha hagut de retirar de la competició regional el seu filial, el Palafrugell B.

Finalment, el Mataró, que també militava a Tercera fa dues temporades i que en la lliga 06/07 va disputar play-off d'ascens, viu el pitjor moment institucional de la seva història. Ofegat pel deute, el canvi de directius i el poc pressupost, l'entitat no pot assignar fitxa econòmica als jugadors de la seva primera plantilla, una plantilla que està patint constants canvis de jugadors. Aquest cap de setmana, irònicament, el Mataró s'ha vist obligat a presentar tot el seu equip juvenil al partit de lliga de Preferent... sumant la seva primera victòria del campionat!. Tots quatre equips, però, tenen un factor de sort en la present temporada. La reforma de categories de la Federació Catalana de Futbol, que s'aplicarà a partir de l'estiu vinent, deixarà a tots ells militant a la divisió equivalent a la que ara ocupen. Un caprici del destí que no amaga la crisi d'aquests clubs.

stats