Futbol Català
Esports Futbol 28/11/2010

L'arbitratge català es modernitza

La Federació Catalana aposta pel salt tecnològic al futbol no professional

Redacció
1 min
Un àrbitre al vestuari amb un intercomunicador

BarcelonaEls àrbitres de Primera i Segona Divisió ja no seran els únics que faran servir intercomunicadors durant els partits. Aquesta tecnologia, pròpia del futbol professional i característica de les darreres temporades, arribarà també al futbol modest. La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha invertit 48.000€ en la compra de 42 intercomunicadors que faran servir àrbitres de Segona B i Tercera. El passat cap de setmana es van fer proves pilot a partits de la categoria de bronze del futbol estatal i també en categoria juvenil.

Aquests aparells s'assignaran personalment a cada àrbitre d'aquestes categories. D'aquesta manera, si un col·legiat queda designat un cap de setmana per xiular un partit de juvenils amb assistents, al marge del seu partit de Segona B o Tercera, podrà també fer servir l'intercomunicador en aquesta categoria de base. Una de les primeres proves pilot va tenir lloc el passat mes d'agost en la final del XXVè Torneig d'Històrics del Futbol Català, disputada al camp del Martinenc.

El pes d'aquests aparells no supera els 200 grams i mantenen una autonomia de més de 4 hores, el que podria permetre xiular un partit amb pròrroga i tanda de penals. L'auricular ergonòmic dels col·legiats és un disseny específic per a la pràctica esportiva, diferent del que podrien fer servir presentadors de TV. Els intercomunicadors es faran servir també aquest cap de setmana i es preveu, segons la Federació, que els 42 aparells estiguin en ple funcionament a finals de desembre.

stats