Futbol Català
Esports Futbol 11/08/2011

Mor l'expresident del Lleida Mario Duran, artífex de l'ascens a Primera

L'artífex de la profunda transformació del club a principis de la dècada dels noranta i que en va fer possible l'ascens a la Primera Divisió (1992-1993) ha mort aquesta matinada als 81 anys

Efe
2 min

LleidaL'expresident de la Unió Esportiva Lleida Mario Duran, artífex de la profunda transformació del club a principis de la dècada dels noranta i que en va fer possible l'ascens a la Primera Divisió (1992-1993), ha mort aquesta matinada als 81 anys després d'una llarga malaltia.

Duran estava considerat com el president més "emblemàtic" de la UE Lleida, ja que va ser amb ell amb quan l'equip va viure els seus anys de més èxit esportiu.

Duran va prendre les regnes del club el 1987, i aquell mateix any va pujar a la Segona Divisió A, gairebé vint anys després d'haver perdut la categoria de plata.

En la primera temporada a Segona, el Lleida va estar a tocar de l'ascens a Primera, però un any després va tornar a baixar a Segona B.

No obstant això, després d'aquella nefasta temporada es va fer càrrec de la banqueta del club José Manuel Esnal "Mané", amb qui va començar la segona era daurada de l'entitat.

Amb Mané com a entrenador, el Lleida va tornar al cap d'un any a Segona A, i es va reconvertir en societat anònima esportiva.

En la temporada 92-93, el club va aconseguir la gesta més important, l'ascens a la Primera Divisió, un any que l'entitat sempre recordarà per les dues importants victòries aconseguides davant el Barça al Camp Nou per 0 a 1, i contra el Reial Madrid al Camp d'Esports per 2 a 1.

El pas de la U. E. Lleida per la Primera Divisió va ser fugaç, tan sols una temporada, però Mario Duran serà recordat sempre com el president que va portar el club fins a la categoria d'or del futbol espanyol.

En un comunicat, l'actual directiva del Lleida Esportiu, el club hereu de l'extinta U. E. Lleida, ha lamentat la mort de Duran i ha agraït la tasca que va desenvolupar al capdavant de l'entitat durant més de deu anys.

"Amb ell, el somni de tocar el cel esportiu es va complir i gràcies a la seva persona i a la seva dedicació, i amb la comprensió de la família, un club i una ciutat van gaudir d'un sentiment compartit", han afirmat els nous responsables del club blau, que actualment competeix a Segona B.

stats