FUTBOL CATALÀ
Esports Futbol 11/04/2013

El Sant Andreu, campió de la Copa Federació

En la tornada de la final, els quadribarrats han superat La Hoya Lorca (1-0) gràcies a un gol de Quim Araujo, el màxim golejador de la competició

El capità del Sant Andreu, José Miguel Morales, aixeca la Copa Federació

BarcelonaEl Sant Andreu s'ha proclamat campió de la Copa Federació després de superar La Hoya Lorca en la final. Al Narcís Sala, en el definitiu partit de tornada de la final, els quadribarrats han superat el seu rival amb un gol de Quim Araujo a les acaballes i han fet bo el 0-3 de l'anada per aconseguir el seu primer títol estatal. De retruc, el Sant Andreu ingressa els 90.000 euros que dóna la Federació Espanyola de Futbol al campió d'aquesta competició.

Igual que en el partit d'anada, el Sant Andreu ha estat molt superior al conjunt murcià. Els de Piti Belmonte han sortit molt bé i han tingut diverses ocasions abans que Quim Araujo, el màxim golejador d'aquesta competició, tingués la més clara de la primera part. El davanter quadribarrat però, ha creuat massa el seu xut i la pilota ha sortit a l'esquerra de la porteria visitant (min 20). Superada la mitja hora de joc, La Hoya de Lorca ha gaudit de dues ocasions seguides, primer amb una falta i després amb un xut d'Armando. Just abans del descans, Edgar podria haver fet el primer per als locals de falta directa, però la pilota ha sortit a la dreta de la pal dret.

A la segona part, la intensitat del partit ha baixat tot i que el tècnic de La Hoya Lorca ha començat a bellugar el marcador per intentar retallar diferències en el còmput global de la final. El partit s'ha igualat fins a les acaballes, quan els andreuencs han incrementat el ritme i ha tingut diverses oportunitats per inaugurar el marcador. Els quadribarrats han buscat el gol en el tram final i al final l'han trobat. Al minut 83, Quim Araujo ha aprofitat el refús del porter visitant a un xut de Josu per fer el seu desè gol a la Copa Federació i sentenciar la final.

El Sant Andreu, que ha rebut la Copa Federació de mans del president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, celebrarà aquest divendres el títol. A les 20 hores, els jugadors i el cos tècnic andreuencs pujaran un autobús descobert que sortirà de la Plaça d'Orfila i els passejarà pels carrers de Sant Andreu.