Futbol Català
Esports Futbol 30/12/2010

La feina obliga Josep Subirats a deixar l'Amposta i sumar-se a la llista d'afectats per motius laborals

Molts futbolistes de Tercera i Catalana han deixat els seus clubs per feina

àngel Garreta
2 min
Nefta, al moment de retirar-se del terreny de joc en el seu darrer partit amb l'Europa el passat 15 d'agost

BarcelonaJosep Subirats va deixar de formar part de la plantilla de l'Amposta durant el dia d'ahir per motius laborals. La feina del futbolista li impedia seguir amb normalitat els entrenaments i la disputa de partits de la competició a Tercera Divisió. No és el primer cas a la categoria durant aquesta temporada, ni tampoc a la resta de divisions inferiors del futbol modest català.

Des de l'inici de la pretemporada, molts jugadors han deixat el futbol per feina o bé han passat a militar a les files d'equips de divisions molt inferiors per poder jugar amb zero pressió (d'assistència a entrenaments i de rendiment) i així compatibilitzar la seva passió esportiva amb les obligacions laborals. Un dels noms més sonats va ser el de Neftalí González, conegut esportivament com Nefta, davanter de l'Europa i un dels millors futbolistes de Tercera, que va canviar de feina a l'agost i es va veure obligat a deixar el futbol més exigent per militar a la modesta Penya Morera, a Regional. Al mateix equip que Nefta, el davanter Simón també va deixar amb un efectiu menys el conjunt escapulat en plena pretemporada per obligacions de la professió.

Entre agost i desembre han causat baixa molts futbolistes per motius laborals. A Tercera, els citats Nefta i Simón, i jugadors com Piñol i Ruben, del Vilafranca. A Primera Catalana, futbolistes com Lardín i Santi, del Marianao, o Villacampa, del Tortosa, per citar-ne alguns. Anys enrere, el sou que podia oferir un equip de Tercera o un molt destacat de Primera Catalana podia donar per viure mensualment com qualsevol treballador, malgrat ser futbol de caràcter amateur. A dia d'avui, la crisi ha afectat el pressupost de la gran majoria d'entitats i el que abans eren baixes de jugadors per fitxar per un altre equip que pagava més, s'estan convertint en renúncies al futbol per assegurar-se un lloc de feina i un futur.

stats