Futbol Catala
Esports Futbol 25/03/2011

La junta electoral de la Federació Catalana de Futbol denuncia un frau mediàtic acreditat

Segons una carta oberta als electors, el passat dilluns va tenir lloc un acte d'afavoriment a una de les candidatures. Les eleccions se celebraran demà igualment perquè la resolució només obre expedient sancionador

Redacció
2 min

BarcelonaSense donar noms i sense explicar cap detall del frau en concret, la junta electoral de la Federació Catalana ha enviat una circular als clubs denunciant un frau mediàtic que, segons el mateix organisme que vetlla pel desenvolupament de les eleccions, està totalment acreditat. La junta obre expedient a la candidatura afectada però en cap cas l'incidència afectarà a l'acte final de votacions que tindrà lloc demà dissabte i del qual sortirà el proper president de la FCF.

L'ARA ha pogut saber que l'acció que la junta electoral no cita és l'enviament, per intranet de la pàgina web de la Federació, del programa electoral de Jaume Llauradó als més de mil clubs de Catalunya, mitjançant el compte d'usuari d'un empleat federatiu.

El comunicat de la junta electoral

Benvolguts electors,

Els membres elegits per formar part de la Junta Electoral van començar aquest procés electoral amb minsa experiència, però amb la voluntat de fer un procés amb sentit comú, amb imparcialitat i flexibilitat, amb rigor i respecte a les normes, a fi de portar a tots un missatge de transparència i confiança. L'objectiu essencial d'unes eleccions és que es realitzin en plena llibertat, perquè amb llibertat d'expressió i d'informació sorgeix la voluntat majoritària dels electors representants legals de clubs o entitats.

Per tant, l'element nuclear d'aquest període electoral és la lliure expressió de les diferents entitats que composen la FCF, i el de mantenir la igualtat d'oportunitats dels candidats o impedir situacions incorrectes o abusives. Malauradament el passat dia 21 dilluns, es va produir un frau mediàtic dins la campanya electoral (intent d'afavorir un candidat i per tant desequilibrar el procés). Ha estat un acte acreditat, que viola el respecte al pluralisme i a la neutralitat informativa de la Junta Electoral i de la FCF, per tant, atempta contra la transparència i l'objectivitat del procés electoral i el principi d'igualtat i infringeix la llei de protecció de dades.

Aquesta Junta Electoral pretén el restabliment de l'efectivitat del procés vulnerat, i per tant cal una reacció enèrgica, per això s'insta la incoació d'un expedient sancionador contra el/els responsables de la vulneració i a realitzar les proves que s'estimen oportunes per a la resolució de l'inciden, i si els fets substanciats poguessin ser constitutius de delicte, a donar-ne traspàs a l'òrgan competent. Aquesta incidència no afecta la legitimitat del procés electoral.

stats