Futbol Català
Esports Futbol 29/05/2011

El Llagostera escriu una pàgina d'or del futbol català

Cinquè ascens en set anys de l'equip gironí, que puja a Segona B en la seva primera promoció després d'imposar-se al Cerceda (2-0 en terres catalanes i 0-1 a Galícia)

àngel Garreta
Els jugadors celebrant el gol de Javi González

CercedaUn golàs de bandera de Javi González al minut 76 de partit ha acabat de certificar l'ascens del Llagostera a Segona B. A la primera, en la seva estrena en un play-off, guanyant els dos duels davant el Cerceda i sense encaixar cap gol en cap partit. L'estadi O'Roxo ha registrat una gran presència de seguidors del Llagostera, que han donat color i ambient al recinte.

Després d'una oportunitat inicial dels locals només començar el partit, que va rebre una excel·lent resposta d'Ivan Portolés, el fort ritme del Cerceda s'ha anat apagant. El conjunt català ha agafat de mica en mica les mesures a l'ampli terreny de joc, humit degut a l'insistent pluja que ha presidit tot el duel. Els d'Oriol Alsina no han patit més ensurts en tota la primera part. A la segona, els minuts han anat passant sense noves ocasions locals, gràcies al treball posicional dels catalans. La cirereta del pastís ha arribat al minut 76, quan després d'una bona jugada d'equip, Javi González ha engaltat una espectacular rosca a l'escaire del pal llarg de Pablo, impossible pel porter.

La diana ha donat la total seguretat al Llagostera del seu ascens, dedicant-se el quart d'hora restant a administrar els minuts davant un Cerceda desfet que en cap moment s'ha vist amb forces per intentar la 'bogeria' de fer quatre gols, els que hauria necessitat per ascendir. El col·legiat del partit, tenint en compte l'àmplia diferència del global de la ronda de campions entre els dos equips, no ha afegit ni un segon al partit i l'eufòria s'ha desfermat sobre la gespa. El Llagostera ha donat l'alegria més gran dels darrers anys a la seva comarca i ha escrit una de les més glorioses del futbol català recent.