Futbol Català
Esports Futbol 15/05/2011

El Llagostera fa història i guanya la lliga de Tercera. El Palamós baixa directament a Primera Catalana

Tercera / Resum darrera jornada: Matí de joia i plors a terres de Girona. El Llagostera guanya la seva primera lliga de Tercera i el degà del futbol català torna a categories regionals 25 anys més tard

Redacció
2 min
El Llagostera, celebrant el títol a Amposta

BarcelonaLa victòria per 0-1 del Llagostera al camp de l'Amposta ha servit per certificar el títol de lliga del grup 5è de Tercera per l'equip presidit per Isabel Tarragó i dirigit a la banqueta per Oriol Alsina. Aquest petit poble gironí entra a la història del futbol català amb un campionat que li permetrà disputar la fase de campions en la lluita per l'ascens a Segona B. La cara trista de la moneda és el Palamós. L'empat (1-1) del degà al camp del Vilafranca, combinat amb els resultats dels seus tres rivals directes, comdemna al degà del futbol català al descens a Primera Catalana després de 25 anys al futbol estatal entre Segona A i Tercera. L'acompanyaran Ascó i Premià, que fa setmanes estan descendits de forma matemàtica.

El Balaguer s'ha salvat de tot perill guanyant a domicili al Castelldefels (1-3). Penjant d'un fil han quedat Masnou (0-0 a Reus) i Vilanova (2-2 a Cornellà). Els del Maresme necessiten un ascens a Segona B d'un altre equip català per mantenir-se a Tercera i compensar els descensos de Gramenet i Santboià. Per la seva banda, els del Garraf, que han aconseguit esgarrapar un punt en inferioritat numèrica i a domicili, salven el descens directe però necessiten que el 50% dels catalans de Tercera que aspiren a pujar ho facin si no volen baixar a Primera Catalana.

L'empat 'in extremis' de la Muntanyesa a casa contra el Terrassa (1-1), la derrota de la Pobla de Mafumet a Gràcia (2-1) i el citat empat del Reus, deixen el play-off amb el següent ordre de disputa: Campió el Llagostera, segon la Muntanyesa, tercer la Pobla de Mafumet i quart el Reus. Un ordre que influeix en el factor camp pels partits de tornada i que podria ser decisiu per les respectives promocions.

Tots els resultats de la darrera jornada

Europa 2 - Pobla Mafumet 1

Espanyol B 3 - Premià 2

Muntanyesa 1 - Terrassa 1

Castelldefels 1 - Balaguer 3

Cornellà 2 - Vilanova 2

Manlleu 1 - Prat 1

Ascó 1 - Gavà 2

Reus 0 - Masnou 0

Vilafranca 1 - Palamós 1

Amposta 0 - Llagostera 1

stats