Futbol Català
Esports Futbol 01/01/2011

Marc Fernández s'ha convertit, amb només 20 anys, en tot un referent de l'atac del Sabadell

El jove futbolista s'ha convertit en la sorpresa dels arlequinats

àngel Garreta
2 min
Marc Fernández

SabadellLa temporada del Sabadell a Segona B, tancant l'any com a segon classificat del campionat, està desfermant l'optimisme entre la seva fidel afició. Els homes de Lluís Carreras no només estan a dalt de tot sinó que també ofereixen, dins les possibilitats de la categoria, un dels millors estils de joc. Un dels protagonistes d'aquest bon estat de forma arlequinat és Marc Fernández, un jove davanter que s'ha guanyat el respecte a la categoria després de jugar la temporada passada cedit a Tercera Divisió en la seva primera experiència sènior.

Rapidesa, tècnica i una explotada qualitat per les assistències de gol -en el darrer partit a la Nova Creu Alta contra el Dénia les quatre dianes van passar per les seves botes- són les habilitats d'un futbolista format a les categories inferiors del FC Barcelona, d'on va passar posteriorment al cadet del Cornellà i pel juvenil del Sant Andreu, llavors a Divisió d'Honor. Fa dues temporades va ser fitxat pel juvenil del Saragossa, materialitzant 17 gols a la màxima categoria. L'estiu del 2009 la secretaria tècnica del Sabadell va tenir el jugador a prova durant la pretemporada i les seves qualitats van convèncer el llavors entrenador, Ramon Moya -ara a la Gramenet- i el Sabadell va contractar al jove punta barceloní.

No obstant, donada l'edat del jugador i la saturació de davanters de renom que hi havia per davant d'ell al conjunt arlequinat, la secretaria tècnica encapçalada per Xavi Roca, va decidir cedir-lo per tal que Marc Fernández agafés experiència en categoria sènior. El davanter va ser cedit a l'Europa, de Tercera Divisió, on hi va militar tota la temporada anterior, curiosament compartint vestidor amb Roca, qui es va retirar l'estiu passat del futbol en actiu per dedicar-se només al Sabadell. Fernández va acabar disputant 32 partits de lliga a Tercera (16 com a titular) aconseguint cinc gols al seu registre particular. El juliol passat el jove davanter, de només 20 anys, va tornar a la Nova Creu Alta. Ningú llavors podia imaginar l'espectacular progressió d'un futbolista que sembla, ara per ara, no tenir sostre.

stats