Futbol Català
Esports Futbol 09/05/2011

Evitar el descens a Primera Catalana serà un drama quàdruple a la zona baixa de Tercera

Masnou, Vilanova, Palamós i Balaguer volen evitar finalitzar en divuitena posició. Tots ells afronten la darrera jornada empatats a 40 punts

àngel Garreta
2 min
El Vilanova celebra el gol davant el Castelldefels que li permet lluitar per la permanència

BarcelonaQuatre equips protagonitzaran una jornada d'infart per acabar la lliga. Els seguidors del Masnou, Vilanova, Palamós i Balaguer viuran la jornada número 38 del campionat aferrats a la ràdio, el telèfon i el Twitter. Tots ells arriben al darrer partit de lliga empatats a la taula amb 40 punts. Dels quatre equips, un d'ells baixarà directament com a tercer pitjor del campionat, acompanyant Ascó i Premià. Dos dels restants salvaran el coll només temporalment, dipositant totes les seves esperances futures en dos ascensos de Tercera a Segona B que posin remei al descens de Gramenet i Santboià des de la categoria de bronze. El millor dels quatre serà l'únic que respirarà del tot tranquil el 15 de maig al migdia.

Que tots quatre equips repeteixin l'empat a punts el darrer dia del campionat, ja sigui guanyant, empatant o perdent tots quatre, és una combinació difícil però no pas impossible. En aquest cas, un empat a punts entre més de dos equips es resol pel sistema de lligueta particular, és a dir, sumant els punts de les victòries i empats entre ells en els partits de la primera i segona volta. Així les coses, el Masnou seria l'equip fora de perill total (11 punts sumats contra els seus rivals), Balaguer (9) i Vilanova (8) dependrien d'un i dos ascensos a Segona B, respectivament, i el Palamós (4) ocuparia la plaça de descens directe a Primera Catalana.

Pel que fa a la jornada número 38, qui té un pitjor escenari és curiosament el Masnou, equip que a dia d'avui salvaria el coll. El conjunt de Claudio Festa visitarà el camp del Reus, escenari per sí mateix complicat i més encara quan la plantilla roig-i-negre s'està jugant l'ordre classificatori final dins el play-off. El Balaguer, per la seva banda, visita el camp del Castelldefels, sense res en joc pels grocs. El Vilanova jugarà les seves cartes contra el Cornellà, equip que també té la feina feta. Finalment, el Palamós anirà a Vilafranca. Els de Puchi tampoc s'hi juguen res. Tots quatre, curiosament, acabaran de decidir el seu futur a domicili.

stats