Futbol Català
Esports Futbol 27/01/2011

La Federació Catalana sanciona al Mataró amb el mateix desenllaç que si hagués seguit competint

La reforma de totes les categories territorials s'alia amb el club del Maresme

Redacció
1 min
El Mataró jugarà l'any vinent igualment a Segona Catalana

BarcelonaEl Comitè de Competició de la Federació Catalana de Futbol ha resolt la segona incompareixença del Mataró en partit de lliga amb un descens de categoria que, no obstant, no serà dues divisions per sota de l'actual Preferent sinó que serà a la futura Segona Catalana. Aquesta és la mateixa divisió on hauria descendit el conjunt groc-i-negre d'haver competit amb regularitat fins al final de la temporada.

La Federació fa referència a l'article 288 del reglament de competició on s'afirma que "El club que es retiri o hagi estat sancionat amb la seva exclusió per l'Òrgan disciplinari competent, en una competició per punts, un cop començada, i aquesta retirada o exclusió es produís en la primera volta del campionat en qüestió, perdrà tots els drets derivats de la seva adscripció a la divisió de què es tracti, considerant-se com a no participant en el campionat, i no puntuarà en favor ni en contra dels altres, a efectes generals de la classificació de tots ells. Romandrà adscrit, per a la temporada següent, en la divisió o categoria immediatament inferior, o en la següent, si en consumar la infracció estigués virtualment descendit, sense possibilitat d'ascens en ambdós casos en les dues temporades successives".

Malgrat això, el Mataró no baixarà a la futura Tercera Catalana sinó a la Segona, on igualment hi van destinats els equips que finalitzen la Preferent entre el setè i el darrer lloc de la taula. Tot i que l'ens federatiu no ho ha confirmat públicament, la sanció que impossibilitaria al Mataró pujar de categoria durant dos anys quedarà sense efecte.

stats