Futbol Català
Esports Futbol 28/01/2011

El nou mercat d'hivern mou pocs noms a la Segona B i moltíssims a Tercera Divisió

La modificació del reglament permet fitxar dins la mateixa categoria un jugador que porti més de cinc partits disputats amb un altre equip

àngel Garreta
3 min
Una jugada del duel decisiu de la zona baixa entre Santboià i 'Grama'

BarcelonaS'apropa el 31 de gener i amb ell la data límit per poder incorporar nous jugadors a les files dels equips de Segona B i Tercera. Enguany un canvi en la normativa del mercat d'hivern permet signar l'alta de jugadors que hagin disputat més de cinc partits amb un altre equip de la mateixa categoria i això està revolucionant el panorama sobretot a Tercera Divisió, on la llista de moviments és eterna. La norma, discutida pels clubs més modestos pel fet que entenen que només afavoreix als equips amb més diners, permetrà veure al final de temporada jugadors que hagin disputat cada meitat de la lliga amb la samarreta d'un equip diferent de la mateixa divisió.

A Segona B, el moviment de peces és mínim, fins i tot en els equips amb més urgències a la taula classificatòria. Per la part alta, el líder de la categoria, el Badalona, ha incorporat dos jugadors. Un d'ell és un dels davanters més prometedors, Marc Mas, procedent del Llagostera de Tercera Divisió. L'altre és Obioma, jugador que els darrers quatre mesos ha jugat a Nigèria i que ja ha pogut regularitzar la seva situació. Per la seva banda, el Sant Andreu ha incorporat Cristian Valle (Deportivo B). Per la part baixa, el Santboià ha fitxat al veterà Joan Molina (Vilafranca) i la Gramenet és l'equip que més incorporacions suma amb l'arribada de Sergio Postigo (Ceuta), Tristán (Catalònia) i Pedro García (Sporting Maonès). El Sabadell, L'Hospitalet i el Lleida són, fins a la data, els equips catalans que no han signat cap alta al mercat d'hivern. No obstant, si que han patit baixes. El Sabadell ha cedit Aitor Ramírez al Dènia i L'Hospitalet ha vist com el Llagostera, líder de Tercera, signava al central Óscar Álvarez.

Pel que fa a la Tercera Divisió, la llista presenta una xifra gairebé rècord de moviments. Per ordre alfabètic de club, aquestes són les altes a mitja lliga dels equips del grup V: Ascó (Draoui Hamid, del Saint Etienne), Castelldefels (Sascha del Santfeliuenc), Cornellà (Ariza i Israel Delgado, sense equip), Europa (Ruben Salvador del Premià), Espanyol B (Romero del Premià i Canal del Llagostera) Llagostera (Óscar Álvarez de L'Hospitalet i Peque de l'Alzira), Manlleu (Álex Cañadilla de la Gramenet B i Dani Cuevas del Palau Solità i Plegamans), Masnou (Javi Rodríguez del Prat, Finidi i Abel del Premià, Pipa del Vilanova i Franco Sanchirico de la lliga francesa), Palamós (Vichu, sense equip i Javi Rodríguez de l'Alcoià), Prat (Uri del Sant Andreu), Premià (Ortega de l'Europa, Víctor Morillo, sense equip, Cristian Blanch del Mataró, José Antonio de l'Olímpic Can Fatjó i Fran Jerez del Pubilla Casas), Reus (Sergio León del Betis B), Vilafranca (Dani García de la Muntanyesa, Carrión del Masnou i Ginés de l'Espanyol B) i Vilanova (Marc Forzinetti i Dani Acosta del Sants).

Algun dels equips de Segona B i Tercera ja havia incorporat algun reforç abans d'entrar al mes de gener, donat que el mercat està obert en aquestes categories des del juliol fins a finals de gener. En el cas d'alguns clubs, també han tornat futbolistes lesionats en aquest mercat com a nova alta de l'equip, malgrat ja pertànyer a la plantilla. El termini d'inscripció de nous jugadors a totes dues divisions finalitza el proper 31 de gener al vespre. A partir d'aquesta data, els clubs només podran incorporar jugadors lliures per reemplaçar altres futbolistes de l'equip que pateixin una baixa mèdica de llarga durada.

stats