Futbol Català
Esports Futbol 17/06/2011

La penya Al Hueco és l'ànima de Nou Barris

El primer grup d'animació de la Muntanyesa dóna color al barri de la Prosperitat

àngel Garreta
2 min
Eufòria en el triomf contra el Rayo Cantàbria

BarcelonaSón de la 'Monta', són de la 'Prospe', com diuen ells. Es fan dir penya Al Hueco i, al marge d'aquest singular nom, s'han convertit recentment en un dels grups d'animació de moda al futbol català en paral·lel a la sorprenent i no menys meritòria temporada de l'equip de Nou Barris. Durant les dues rondes disputades fins ara de promoció d'ascens, el terreny de joc de la Muntanyesa s'ha transformat en una olla a pressió gràcies als seus càntics i contra el Sestao no serà pas una excepció.

El seu màxim responsable és Ángel Arruga i ell mateix explica els motius del peculiar nom d'aquest grup d'animació. "No hi havia manera de trobar nom a la penya i un dia vam sentir que als jugadors algú els hi cridava 'al hueco' per reclamar una passada a l'espai. Entre broma i broma finalment es va quedar aquest nom", afirma el cap visible d'un grup que té els seus orígens en el partit que la Muntanyesa va disputar contra l'Europa. Segons Arruga "en aquell partit ens van venir a animar aficionats del Sant Andreu de la penya La Prèvia i ens van motivar per crear un grup propi".

La penya Al Hueco compta ara mateix amb 89 socis, la majoria també abonats al club. També hi formen part aficionats, pares del futbol base i exjugadors veterans de l'entitat. De moment, encara cap jugador de la primera plantilla tot i que el bloc sencer que entrena Miki Carrillo se sap les cançons d'animació de memòria. "Tenim càntics personalitzats fins i tot per la fisio", afirma Arruga. La clàssica Bodega Eduardo, fundada el 1954 a l'emblemàtic carrer de Joaquim Valls, és la seu d'aquest peculiar grup d'aficionats al barri de la Prosperitat.

La intenció dels socis de la penya és mantenir-se com a grup encara que en un futur el nivell de l'equip sigui inferior o es pugui arribar a descendir alguna categoria. En aquest sentit Ángel Arruga admet que "això suposaria tenir baixes entre els socis, com és normal, però la penya Al Hueco ha vist la llum per seguir per sempre més a l'equip del barri". Un bon grapat d'aficionats representarà aquest col·lectiu a Sestao, on es desplaçaran en avió el mateix dia del partit per donar color groc-i-negre a les graderies de Las Llanas. Un color similar al que es pot veure en aquest vídeo corresponent al partit de tornada contra el Rayo Cantàbria.

El futbol no és només l'únic vincle del grup amb l'entitat que recolzen, sinó que també s'impliquen en l'aspecte social. El proper 2 de juliol, aprofitant el canvi de gespa artificial del Municipal de Nou Barris per una de nova generació, la penya Al Hueco està preparant un concert popular amb grups locals de música que, a la vegada, també són socis i veïns de Nou Barris.

stats