Federació Catalana de Futbol
Esports Futbol 05/04/2011

Arrenca l'era Subies amb un acte multitudinari

El nou president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, ha protagonitzat la presa de possessió del seu càrrec davant les màximes autoritats de l'esport. No hi ha faltat el seu homònim espanyol, Ángel Maria Villar

àngel Garreta
2 min
Subies ja és president a tots els efectes

BarcelonaEl mandat d'Andreu Subies al capdavant de la Federació Catalana de Futbol s'ha iniciat de manera oficial en un acte públic de presa de possessió que ha reunit als màxims representants d'institucions i clubs de Catalunya. Tots ells han omplert a vessar la sala d'actes de l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm, recinte on darrerament l'estament federatiu ha organitzat els seus actes.

La presentació de l'acte ha anat a càrrec del periodista esportiu Jordi Sunyer, presentador del programa Futbol Cat. L'esdeveniment ha comptat amb moltes autoritats de l'esport. No hi han faltat els expresidents Roche, Roura i Campoy tot i que la gran absència ha estat la del darrer president de la Federació, Jordi Casals. També s'han donat cita a l'acte el president de la Reial Federació Espanyola, Ángel Maria Villar, el Secretari General de l'Esport, Ivan Tibau i el seleccionador català absolut i capitalitzador d'alguns dels temes de debat de la campanya electoral, Johan Cruyff.

El primer en obrir l'espai d'intervencions ha estat el president de la junta electoral, Ramon Estebe, qui ha destacat "l'orgull que suposa haver viscut una campanya neta". Estebe ha volgut remarcar que "l'equip de l'Andreu ha posat el seny per endavant" tot i que "hi ha molta feina a fer en favor del presitigi de la Federació". En el torn del nou president, Andreu Subies, el seu missatge ha girat al voltant de cinc paraules, "respecte, compromís, austeritat, diàleg i seny" que, segons el nou màxim dirigent de la FCF, han de marcar el futur de l'organisme que ara representa. El repte de Subies és clar, marcant-se l'objectiu "de tornar a ser una de les millors federacions d'Espanya". El president, en el seu primer acte públic sota aquesta condició, s'ha mostrat orgullós de representar el futbol català en un dels moments "més importants de la meva vida".

Villar reconeix que donava suport a la candidatura de Casals

Les paraules de Subies han donat pas a les del president de la RFEF, Ángel Maria Villar, qui ha sorprès tothom dient que "jo vaig recolzar a Jordi Casals". El màxim dirigent del futbol estatal ha puntualitzat que ell sempre dóna suport al president que està al càrrec i que volia dir-ho públicament per evitar rumors. Villar ha felicitat Subies pel seu programa i l'ha definit com un home de futbol perquè "té una especial sensibilitat pel futbol aficionat que és el més necessitat". El màxim responsable de la Federació Espanyola ha desitjat sort al nou president català en l'execució del seu programa i li ha obert les portes per entrar a ser membre la RFEF. En un to de predisposició total, Villar ha manifestat que "a partir d'ara recolzaré Subies i estaré al seu servei. No és una frase feta, perquè seré el seu primer servidor".

El Secretari General de l'Esport, Ivan Tibau, ha protagontizat la intervenció més breu. Tibau ha encoratjat Subies a "internacionalitzar el futbol català" i ha felicitat al nou president i tota la seva nova junta directiva. Un cop finalitzat l'acte i en declaracions als mitjans de comunicació, Andreu Subies ha admès, referint-se a la presa de possessió, que "no estic acostumat a jugar en grans estadis com aquest, sóc més de futbol modest". Pel nou president "la realitat del futbol no és estar avui aquí sinó amb el futbol de casa".

stats